Dag 4 – de eerste duik

Vanmorgen rustig aan gedaan. Op tijd nog gaan ontbijten en toen nog het zandduin opgesjokt. Het cruise schip was inmiddels weer achter de horizon verdwenen. Zodra de lunch klaar stond meteen aangevallen, want op kwart voor twee worden we opgehaald voor de eerste duik. Was erg benieuwd hoe dat zou gaan. We stonden op tijd klaar voor de taxi, maar die liet al op zich wachten. Oké, alles kassie an hier, dus geduld. Ma een kwartier toch maar eens het telefoonnummer opgezocht en net toen ik wilde bellen, kwam de taxi voor ons. Die reed vervolgens met een razende vaart naar de duikbasis. Daar bleek alles opeens eigenlijk prima geregeld te zijn. Veel aandacht aan de klant en aan de veiligheid. Eigenlijk precies contra aan wat ik gevreesd had na het reserveer avontuur. Gelukkig maar, want duiken is nog steeds geen spelletje. Alles spullen werden eerst met een kleinere boot naar de eigenlijke duikboot gebracht. Die lag buiten de branding voor anker. Wij werden ondertussen gebied en ongedeeld in buddy paren. Uiteraard met in acht name van de wensen. Daarna werden we met de taxiboot zelf naar de duikboot gebracht en gingen we op pad. Het te water gaan was ookyprima gereguleerd. Het duiken zelf was mooi. Jammer genoeg wel veel sediment, dus het was niet zo glashelder als ik gehoopt had, maar de murene’s vlogen om te oren en diverse langoestes waren te zien. Dat naast het verder rondzwemmende moois. En toen dus mooi de door mij gehoopte haai 🙂 Haai! Hou aar joe? Dat was een verpleegsterhaai die zich lekker diep onder een rots had teruggetrokken. Wat Verderop twee frogfish op één rots. Een oranje en een zwarte. Ik zag ze opvallend genoeg meteen Toem Paolo ze aanwees. Meestal staar je nog een poos in het luchtledige voor je ze ziet. Toen zat de duik er al weer langzamerhand op. Annet heeft de hele duik genoten en geen problemen gehad. Ze had alleen een te groot trimvest gekregen wat ze aldoor recht moest sjorren. Maar buiten dat ook voor haar een geslaagde duik. Ik kon mijn spullen gewoon achter laten omdat we vrijdag nog een keer leen duiken ze gingen het van de boot halen en netjes ik een krat doen. Ik ben benieuwd… De taxi stond alweer op ons te wachten en we werden weer netjes voor de poort afgezet. Eerst even wat gedronken en toen snel onder de douche om het zout af te spoelen. Straks eten en morgen de zuid toer over het eiland. Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.