Iris boft!

Colin heeft een stageplaats geregeld! In klas drie VWO van het Kaj Munk College, moeten de scholieren een maatschappelijke stage lopen van dertig uur. Mocht je daar niet uit komen, kon de school daarmee helpen, maar wij hadden twee mogelijkheden in de koker. Via Annet zou mogelijk een stage bij Cordaan geregeld kunnen worden en via mij een stage bij Only Friends. Colin wilde natuurlijk het liefste bij het duiken helpen, maar we hadden hem wel snel duidelijk gemaakt dat het uiteraard aan het stagebedrijf was om een plek aan te bieden. Maar hij is gisteren met Monique op sollicitatiegesprek geweest en beide partijen waren enthousiast en er wordt een schema samengesteld. Verder vanmorgen weer met frisse tegenzin uit bed gekomen. Nadat iedereen gedoucht had, ging Annet als eerste op pad. Wat later heb ik Colin bij de bushalte afgezet. Ik kon niet al te lang gezellig blijven hangen, want ik werd weer op tijd in Utrecht verwacht. De reis verliep in eerste instantie zeer voorspoedig. Bij de tunnel voor Utrecht begon het weer op te stropen. Gelukkig wist ik inmiddels wat de handigste banen waren om te rijden. De meeste drukte werd veroorzaakt door afslagen die ik toch niet moest hebben. Ik was dan ook gewoon riant op tijd aanwezig. De cursus was weer zeer leerzaam en een boel dingen waar ik wel een en ander van wist, kregen nu wat meer samenhang en betekenis. Na de cursus, weer naar mams. Colin hing onderweg al aan de telefoon, want hij had hulp nodig om een videotje op te nemen voor school. Na ugh pogingen leken we een goede versie te hebben, maar bleek ik alleen een foto van het begin gemaakt te hebben 🙁 Camera stond niet in video stand 😐 Oepsie! Na nog wat pogingen met de goede instelling, hadden we een goede versie. Na het eten, zijn we weer naar huis gegaan. Daar ben ik nog even in elkaar geslagen 🙂 en was het weer bedtijd. Annet moest nog naar een uitrijking van de Rabobank. Ze had de roeivereniging opgeven voor sponsoring. De Rabobank had de mogelijkheid geboden je op te geven. Blijkbaar was Iris in de prijzen gevallen 🙂 Van de week was er gebeld met het dringende verzoek toch maar langs te komen. Dat leverde twee leuke bijdragen op. Één voor de origineelste en één uit de stemming. Tussen de bedrijven door lekker aan het lezen in “Oorsprong” van Dan Brown. Dat is weer een lekker spannend boek. Vanwege de locaties waar het zich afspeelt ook leuk herkenbaar. Het begint bijvoorbeeld op Montserrat, bij Barcelona. De grote lijn van het boek lijkt wel weer heel erg op de andere van zijn boeken, maar dat stoort nog niet.

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.