Dagje Apeldoorn

Lekker geslapen vannacht. Net voor de wekker wakker geworden, maar toch nog even lekker blijven liggen. Omdat ik toch op tijd op gang kwam ben ik voor de gezelligheid doorgereden naar onze locatie in Apeldoorn. Daar zitten wat meer collega’s en vandaag ook nog enkele uit het zuiden. De reis ging zeer voorspoedig en zonder file kon ik zo doorrijden. Eenmaal achter een bureau, bleek de hele buitenwereld wit geworden te zijn. Er hing een behoorlijke mistbank over de stad. Die trok gedurende de ochtend wel weg. Diverse collega’s bleken net te laat op pad gegaan te zijn, want die stonden links en rechts in files. In de pauze lekker een rondje gelopen met een ploegje collega’s. De buurt van het KPN pand hier is wat aantrekkelijker dan Amsterdam Zuidoost. Aan het einde van de middag weer richting huis gereden. Deze keer wel file 🙁 Toch niet al te laat was ik weer thuis. Vandaag ook de knoop doorgehakt en de lidmaatschappen van de IANTD, De Nikon Club Nederland en de Zoom opgezegd. Dat spaart geld uit en zorgt voor minder tijdschriften die in de folie blijven liggen. Nog maar een keer naar “Guardians of the Galaxy” gekeken, maar deze keer de hele film en niet in losse onderbroken stukjes zoals gisteren 🙂 Toen nog met een alpha versie van GeoSetter de foto’s van de vakantie getagd. Er is inmiddels een beta versie die ik nog moet installeren. Gelukkig is de alpha stabiel genoeg om het werk te doen wat ik er mee wil doen 🙂 Zou een beetje jammer zijn als zo’n test versie alle foto’s om zeep hielp. De website is nog wel uit het jaar nul, maar het systeem dat naar nieuwe versies zoekt, werkt prima 🙂 Ik ben benieuwd wat de wijzigingen zijn. Het programma kan nu in ieder geval de tijd van de GPSr track synchroniseren met de tijdzone die uit de locatie van de foto’s blijkt. Met de oudere versie, moest ik altijd een correctie opgeven om het tijdverschil op te vangen. Nu dus niet meer! Zelfs met de zomertijd wordt rekening gehouden! Verder een beetje aanrommelen en dan naar bed! Truste!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.