Upgraden…

Vanmorgen weer allemaal één voor één de douche bezet. Annet bleef bij mijn thuis werken tot ze naar het havengebouw moest. Ik heb met Colin gezellig op de bus gewacht en ben doorgereden naar de Paalbergweg. Bij aankomst direct begonnen met de upgrade van een Solaris machine. Tijdens het ochtendgebed daar gewoon mee doorgegaan. De gebruikte template bleek niet helemaal de meest recente 🙁 Hier en daar gingen dingen iets anders dan verwacht. Beetje slechte voorbereiding, waar ik toch genoeg tijd voor uitgetrokken had. Maar “voor het eggie” gaan dingen toch vaak anders als gesimuleerd. In ieder geval liep alles verder wel min of meer gesmeerd… Net voor de pauze kon ik de systemen weer beschikbaar geven aan de klant om de boel te testen en na de pauze bleek alles in orde te zijn. Gewoon weer een succesje dus. Wel nog even samen met Leon de procedure doorgenomen om voor het volgende weekeinde niet voor de zelfde verrassingen te staan als we de productie omgevingen gaan doen. Na het werk nog even langs PostNL. De nieuwe tv decoders die XS4ALL opgestuurd had, waren al bij het ophaalpunt. Bij mams lekker nasi gegeten en wat kleine klusjes gedaan. De woningbouw had in ieder geval de deur van de badkamer weer gerepareerd. Het scharnier wat er uit gebroken was is er weer ingelijmd. Daarna samen met Colin naar huis. Colin aan zijn huiswerk en ik de nieuwe decoders geïnstalleerd. Nu kunnen we ook gewoon op de televisie naar NetFlix kijken. Als je geen smart-tv hebt, is dat wél iets bijzonders 🙂 Nu maar eens kijken of het echt iets voor mij is. Colin kijkt al een poosje, maar ik ga maar eens aan Star Trek Discovery beginnen… De ene decoder ging als een speer, maar de andere had wat problemen met opstarten 🙁 Na diverse pogingen lukte het dan uiteindelijk. Geen idee waarom het zo moeizaam ging, maar goed, hij werkt!

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.