SpaceXperience 

Vanochtend een beetje uitgeslapen. Annet is met haar zus op pad geweest om spullen voor hun moeder te regelen. Moeders blijft in den Weeligenberg, dus nu zal er van alles geregeld moeten worden. Colin had wel trek in pannenkoeken, dus toen Annet terug was zijn we nog naar Meerzicht geweest. Verder vroeg gegeten en samen met Colin naar de Ziggo dome gegaan voor de SpaceXperience met André Kuipers. Meteen maar naar P2 gereden, want die lag volgens mij het gunstigst ten opzichte van waar we naar toe moesten. De vooraf gekochte parkeerkaart was achteraf niet nodig geweest. Je kon de terreinen zo op rijden en ter plekke nog een kaart kopen. Het scheelde wel twee euro in de voorverkoop. Ondanks dat we bijtijds waren, waren we niet de eersten 🙂 We zaten bovenaan op de eerste ring. Best wel een goede plek. Iets lager had gekund, maar dat wist ik bij het boeken ook allemaal niet precies. Toen kweam er nog een berichtje van Sam, waar we zaten 🙂 Hij zat met Lisanne in vak H. Dus na wat zwaaien met telefoons, hadden we “contact”. De show zelf, was eigenlijk het verhaal van toen in Artis in het kwadraat. Het ging helemaal over zijn ISS missie, hoe hij daar toe gekomen is en hoe die verlopen was. Het verschil met Artis, was natuurlijk wel de entourage 🙂 In het planetarium was het wat knusser. Hier werden alle registers open getrokken. Beeld, geluid, effecten, vliegende mensen, enz. Colin vond het gelukkig ook leuk allemaal. Na de show was het verlaten van het parkeerterrein nog een avontuur op zich. Na lang stil gestaan te hebben, zag ik mensen via een andere hoek bewegen, dus toen ik kon heb ik een bochtje gedraaid en ergens anders aangesloten. Toen waren we zo van het terrein af. Geen idee waar iedereen verder op stond te wachten, maar dit schoot ten minste op. In Hillegom de stand-by telefoon weer overgenomen van Leon. Die had mijn dienst waargenomen zodat ik met Colin op pad kon. Truste!

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.