Maastricht

Vanmorgen ging de wekker heel erg vroeg. Zeker voor een weekend. Om half zes zaten we in de auto richting het zuiden van het land. Het doel was Maastricht. Voor een van onze klanten moesten servers geupdate worden en dat kan voor deze alleen in een weekend. Zoals altijd was diegene die van het verste komt er het eerste 🙂 Samen met Leon en Rob zijn we aan de upgrades begonnen. Annet dronk nog een kopje thee, tot de winkels open zouden gaan. Die ging lekker een dagje shoppen. Ondertussen waren wij aan de upgrades begonnen. Al snel bleek ik het lot uit de loterij getrokken te hebben. De rammelbak 🙁 De firmware upgrade verliep probleemloos, maar daarna begon het… Hij wilde niet meer starten. En als hij hing dan hing hij ook. De enige manier om weer controle te krijgen was een langdurige uit een weer aan actie. Toen we tegen de middag nog geen stap verder waren hebben we de leverancier ingeschakeld. Dat bleek een Indische helpdesk 🙁 Helaas sprekende nogal slecht Engels en dat schoot ook kort echt op. Uiteindelijk na veel geklooi besloten om de oude disk van vanmorgen vóór de actie terug te zetten. Annet was inmiddels terug van shoppen. Ze had ook de bank gezien die ze wilde hebben, maar die was toch iets anders. Ze heeft ten slotte gewoon de bank in Haarlem besteld. De oude disk gag hetzelfde probleem, dus we zaten een beetje op dood spoor. Wij moesten langzaam maar zeker de thuisreis weer beginnen. Terwijl Rob en Leon verder keken, zijn wij terug gereden. Ik zou weer inbellen als ik in Hillegom was. We moesten ook nog even langs mijn huis. Daar lagen onze spullen nog, omdat we verwacht hadden eerder terug te zijn. Dus snel spullen en auto gehaald en naar Hillegom. Toen bleek Leon gebeld te hebben met een hele uitleg. Hij had het probleem gevonden en omzeild. Een defect flash-board bleek het probleem. Na dat board weg ken halen, bleek het systeem weer te werken. Hij das inmiddels aan het upgraden en dat ging goed. Ik kon niets meer betekenen, dus heb weer afgesloten. Timo en Joep hadden voor eten gezorgd, dus we konden zo aanschuiven. Verder bijgekomen van de dag. Truste!

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.