Verrassing!!!

Vanmorgen bijtijds weer op pad. Ik had met Leon afgesproken om samen in Apeldoorn bij de collega’s te gaan zitten. Ik moest nog even wachten op het uitschakelen van mijn laptop. Die had natuurlijk weer een paar Windows updates te verwerken. Annet moest al weg, dus die ging vast. De reis naar Apeldoorn ging zeer voorspoedig. Als je maar vroeg genoeg van huis gaat, ben je nog steeds de drukte voor 🙂 In de loop van de dag gemaild met XS4ALL over het foute internet verkeer. Ik heb inmiddels te horen gekregen wat er op welke momenten aan de hand was. Het gekke is dat ik maar op één van die momenten zelf thuis was en de andere momenten mijn laptop ook niet thuis was… Het moet dus ergens anders zitten. De NAS of de Raspberry Pi‘s. Dat lokt me weer naar een nieuw projectje: een honeypot (op een pi, mmmm 🙂 ) Eens zien of ik de inbrekers kan lokken en vangen. Halverwege de middag weer een beetje bijtijds uit Apeldoorn vertrokken om op tijd bij Only Friends te zijn. Terwijl ik me naar binnen haast, zie ik opeens Monique voor me lopen ?!?!? Colin bleek vandaag met zijn maatschappelijke stage bij Only Friends te beginnen 🙂 Hij begint bij de atletiek te helpen en als hij daar klaar is, komt hij bij het duiken helpen. Dan kan hij meteen met mij mee naar huis rijden. Na mijn tweede duik, zat hij opeens aan de tafel 🙂 Hij wilde uiteraard niet op de foto 🙁 Dat is dan wel weer een beetje jammer. Misschien later als hij een beetje gewend is. Ik bemoei me expres niet met zijn inzet. Hij is als assistent aan Ton toegewezen, zodat hij kan hepen met het klaarzetten van de nieuwe setjes en het opruimen van de gebruikte. Ik heb hem wel nog even geleerd hoe je een setje in elkaar zet. Dat was een beetje weggezakt sinds de laatste keer dat hij hier gedoken had. Hij heeft er toen twee in elkaar gezet. Ik heb hem ook geleerd hoe de compressor werkt en hij heeft ook al een paar cilinders gevuld 🙂 LEUK! Omdat ik nu niet speciaal op tijd thuis hoef te zijn om hem op te vangen, konden we nu gewoon tot de laatste groep blijven. Daarmee was wel mijn hele planning in de war gelopen, maar we zijn nu samen langs Zwanenburg gereden. Ik voor een döner en Colin  voor een klein broodje shoarma. Hij had inmiddels ook wel trek gekregen. Vanwege het tijdstip en de vermoeidheid, hebben we het maar meegenomen. Colin moest toch nog wel even langs Monique om wat spullen te halen die ze niet mee hadden genomen. De hele gang van zaken moet nog een beetje inslijten. Thuis eerst samen lekker de broodjes weggewerkt en toen heb ik alle services van de NAS uitgezet en alle niet-noodzakelijke pi’s uitgezet. Daarna XS4ALL laten weten dat mijn netwerk weer schoon zou moeten zijn en het verzoek mijn verbinding weer te herstellen. “And Now We Wait”. Annet had ondertussen ook nog een berichtje gestuurd dat ze na de algemene ledenvergadering van de roeivereniging naar ons toe kwam. Dus toen was het huis weer gevuld 🙂

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.