Het komt dichterbij !!!

Vanmorgen weer eens moeilijk uit bed kunnen komen. Bwehhh, nog een dag, maar gelukkig de laatste voor mijn weekend 🙂 Colin kon uitslapen. Het Kaj Munk College had een dagje rapportvergaderingen. Maar ik mocht dus lekker op pad. Annet was ook al weer onderweg gegaan. In de ochtend de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor het patchen van vanmiddag. We gaan met z’n vieren, vier server patchen. Die vormen samen één samenhangend systeem, dus die kunnen en moeten tegelijkertijd naar een hoger Technology Level. Ondertussen ook van Bert geleerd hoe ik een nieuwe klantomgeving in puppet kan aanmaken via GitHub, dus dat heb ik gedaan. Vanmorgen heeft XS4ALL gehoor gegeven aan mijn verzoek om mijn internet verbinding weer open te zetten. De genomen maatregelen waren voldoende voor ze. Nu eerst de NAS upgraden naar het hoogste level en vervolgens alle Raspberry Pi‘s gaan hardenen. Ik heb al uitgevogeld welke iptables regels ik in moet voeren. Nu nog even doen 🙂 Globaal is het eenvoudig, maar per pi zijn er wat aanvullingen nodig. Het gaat er op neerkomen dat al het verkeer gedropt gaat worden, behalve het vereer dat specifiek wel heen en weer mag. En dat is van pi tot pi verschillend. Na de lunch nog de laatste hand gelegd aan wat zaken en naar huis gereden. Colin zat nog in zijn dekbed gedraaid 🙂 Die heb ik snel onder de douche gestuurd en daarna zijn we naar mams gegaan. Net voor drie uur was ik weer in de lucht om samen met mijn collega’s de vier servers te patchen. Dat ging gelukkig een stuk voorspoediger dan de klus van afgelopen zaterdag 🙂 Wel moesten we wat langer dan verwacht wachten op het stoppen van alle software, maar toen konden we aan de bak. We waren alle vier redelijk snel klaar, maar toen begon het wachten op het testen… Op een gegeven moment vroegen we hoe de stand was en bleek dat wij nog iets uit moesten voeren, maar daar hadden ze niet om gevraagd. We zaten dus kennelijk op elkaar te wachten. Maar toen dat geregeld was, begon er schot in het zaakje te komen. En toen kwam een lang verwacht mailtje: de bevestiging dat we op twaalf december welkom zijn bij de “Galileo Launch Event” 🙂 Ik was uitgenodigd en ik mocht inderdaad iemand meenemen. Mmmm, wie zou mee willen ??? Die jongeman op mijn schouders hangt denk ik 🙂 We moeten de middag en avond vrij houden. Het definitieve programma volgt! “Get ready for the Launch!” Terug naar de patching. We wachten nog steeds op een verlossend woord. Na een poosje heeft de change coördinator toch maar weer een geïnformeerd en wat denk je? Alles in orde… Maar niet zelf melden hè… Neeeee…. Dus snel alles afgesloten en naar huis toe! Daar moest ik de vSmart van de cv-ketel weer opnieu configureren ??? Achteraf bleek het uitzetten van de PiHole tot gevolg te hebben dat die vSmart geen verbinding met het internet had. Lang leve het huis van de toekomst! Als je alles maar aan elkaar automatiseert, gaat het van zelf een keer fout. Dan komt komt er letterlijk een kink in de logische kabel. Langzaam maar zeker werkt alles weer zoals het moet. De droger is lekker bezig. Colin is lekker bezig. Zo lekker op de bank televisie gaan kijken en dan bijtijds naar bed. In ieder geval wordt het bezoek naar de lancering van de Galileo satelliet steeds echter 🙂

 

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.