Winter Efteling

Vanmorgen het weer getrotseerd en op weg gegaan naar de winter Efteling. Ik had acht kaarten voor een zeer gereduceerd tarief kunnen kopen via de VIP kaarten van de bankgiroloterij. Sam, Lisanne, Luke en Danique gingen direct vanuit Lisse. Annet, Joep, Colin en ik gingen vanuit Hillegom. Bij de Efteling aangekomen, sneeuwde het inmiddels. Met z’n allen zijn we toen naar binnen gegaan. Net na de ingang konden we onze tickets omruilen voor tegoed bonnen van zes euro en een uitrij kaart. Vanwege het weer waren alle buiten achtbanen gesloten 🙁 De Baron 1898 heeft heel even gelopen, maar sloot toen vanwege technische problemen… Mmmm, waar heb ik dat meer gehoord ?!?!?! Uiteindelijk hebben we de Fata morgana, Vogel Rok, Symbolica, Droomvlucht en Villa Volta gedaan. Persoonlijk snap ik de ophef over de nieuwe Symbolica niet. Ik vond het maar een matige attractie. Oké, mooi gemaakt, maar je wordt een beetje in een karretje heen en weer gereden langs wat tentoon gestelde zaken. De interactie die het zo mooi zou maken stelt ook niet veel voor. Al met al veel geblaat, maar weinig wol. Een beetje jammer. Gelukkig waren we vanwege de wachttijd, maar in de “single rider” laan gegaan. Dat was een wachttijd van twintig minuten in plaats van de normale zeventig! Verder veranderde het weer ook langzaam maar zeker van lekker winters wit, naar typisch Hollands koud-en-nat. Ondanks dat was het wel een gezellige dag zo met z’n achten. Met name Joep en Colin hadden het einde van de middag wel gezien. Dat kwam waarschijnlijk gedeeltelijk doordat ze beiden op normale gympies liepen. Die begonnen nat te worden. De rest had wandelschoenen aangetrokken en konden er beter tegen. Van de tegoedbonnen hebben we nog wat gegeten en gedronken.Tegen de avond hebben we de terugreis weer aangevangen. Het oorspronkelijke idee om nog iets te gaan eten met z’n allen strandde een beetje in verschillende ideeën en wensen, dus we hebben toen maar besloten dat ieder gewoon zijn gang ging. Aangezien het hele land inmiddels onder een laag sneeuw lag, zijn we uitermate rustig aan op weg gegaan. We werden deze keer over Rotterdam geleid en eenmaal in Hillegom bleek dat maar goed ook, want op de radio hoorden we dat de A2 inmiddels grotendeels afgesloten was vanwege een glad wegdek. De pizza die we lieten komen liet op zich wachten. Na een belletje bleek dat de bezorgers allemaal onderuit waren gegaan op hun brommertjes, dus het kon nog even duren. Wat later kwam er dan toch een autootje met de pizza’s. Daarna bank hangen en een beetje bijtijds naar bed. Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.