The Last Jedi 

Vanmorgen vroeg weer compleet brak wakker geworden. Ik voelde me nog slechter als twee dagen geleden 🙁 Gisteren knapte ik weer wat op, maar vandaag kwam de griep in volle hevigheid terug. Toen ik een paar uur later weer wakker werd, was het ergste weer een beetje gezakt. Badend van het zweet richting de douche gegaan en flink mijn neus uitgebaggerd. Nu ging dat wel! De boel kwam los. In de middag samen met Annet en Timo nog boodschappen gedaan voor de laatste dagen van het jaar. De rest van de dag lekker rustig aan gedaan, terwijl Annet nog even op bezoek ging bij haar moeder. Na het eten nog een spelletje Qwixx en toen met Colin naar The Last Jedi gegaan. Met de rest was een planning lastig rond te breien op dit moment, dus dan maar samen. Ook gezellig 🙂 Het was meteen een mooie gelegenheid om de bioscoop cadeau kaarten die ik van Jeanine gekregen had, te verzilveren. Ondanks de voorspelling dat parkeren “beperkt” zou zijn, was het onderste dek van Raaks nagenoeg leeg. Iedereen blijft proberen om op de eerste twee lagen te parkeren. Bij de kaartjesmachines de code uitgelezen en een stapeltje tickets gekregen. Een algemeen “hallo en welkom” kaartje, een kaartje voor de 3D brillen, twee kaartjes voor de film zelf en twee kaartjes voor een bakje popcorn en een flesje frisdrank. Dat scannen van die laatsten, ging niet, dus de codes moesten een voor een ingetikt worden. Daarna lekker naar zaal twee. Hij zat nokkie vol! Ik had met boeken, nog de laatste twee stoelen naast elkaar kunnen reserveren. De overige drie beschikbare plekken waren verspreid door de zaal. We zaten dus niet helemaal optimaal 🙁 Rij twee, stoelen een en twee. Vlak voor de film begon, ging het licht in de zaal nog aan. Ik verwachtte half een inval ven de ME, maar het bleek dat het record aantal bezoekers verbroken was. Op rij dertien, stoel drie zat de gelukkige winnaar. Die kreeg een Pathe gold card voor vier maanden. Toen begon de film! Een aantal zinnen kon ik letterlijk meepraten, omdat ze zo uit een van de vorige films kwamen. Verder wel wat humor op goede momenten. <SPOILER>Zo bestookt Kylo-Ren, Luke Skywalker met de complete bewapening van een heel detachement AT-AT’s, waarna de commandant vraagt “Do you think you hit him, Sir?”</SPOILER>. Hilarisch! Of het stormram-kanon… <SPOILER>That is death-star technologie! It will blow the complete door away! We are doomed!. Pfrrrrlllmmmmm… Booooommmmmmm… Zit er een piep klein scheurtje in die gigantische deur</SPOILER> En dan de one liner… “Impressive… Every word in that sentence was wrong.”. Twee en een half uur later, was de film weer afgelopen en zijn we weer naar Hillegom gegaan. Alles bij elkaar weer een leuke film. Af en toe een beetje heel erg over de top en soms wat voorspelbaar, maar alles bij elkaar een prima film. Die kan nog wel een keer bezocht worden. Misschien de volgende keer in IMAX of in 4Dx, hoewel ik bij dat laatste mijn bedenkingen heb. Één dingetje aan 3D heb ik wel gemerkt: In het echte 3D leven, zie je de achtergrond wazig, tot je naar die achtergrond kijkt, dan wordt het scherp. In een 3D film, blijft die achtergrond wazig, ook als je er naar kijkt.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.