Achterstand wegwerken.

Wat een slechte nacht! Liggen woelen en draaien, wat op zich al een uitdaging is in een waterbed. Colin weer naar de bus gebracht. Gezorgd dat we er bijtijds waren, om niet zo ver achter in de rij te staan dat hij het risico liep niet mee te kunnen. De bus had in ieder geval wel weer vertraging… Het is echt ongelooflijk dat ze dus niet eens in staat zijn om op tijd op de eerste halte van de dag te verschijnen! Dat je gedurende je rit vertraging oploopt is één, maar als je al te laat begint… Voor alle zekerheid gewacht tot hij aan boord was en toen naar de paalbergweg gereden. Vlak voor de pauze nog even legaal kabels uit servers getrokken 🙂 Je moet toch een keer testen of het allemaal werkt 🙂 En gelukkig werkte alles zoals het moest. Iedere keer nam het alternatieve pad de verbinding keurig over. Verder is er verder niet veel spannends gebeurd. Na het werk weer naar mams. Colin was daar ook al. Lekker xxx gegeten en weer naar huis toe. Onder andere even de achterstand op de site wegwerken.Ik had wel de berichten globaal ingeklopt, maar de drang om het allemaal netjes te doen en van foto’s te voorzien was een beetje verdrongen door de griep. Maar nu had ik weer even zin om de achterstand weg te werken. Verder voorzichtig de Nintendo Nano weer opgepakt. De vorige Raspberry Pi had ik waarschijnlijk opgeblazen met het verkeerd aansluiten van de power-boost, dus de nieuwe ben ik eerst maar eens apart van de rest gaan uittesten. Ook de beveiliging van mijn NAS verder op gaan schroeven. De standaard SSH versie staat alleen inloggen als admin toe. Eigenlijk is het laatste wat je wilt, inloggen met de standaard beheer gebruiker… Maar er kan openSSH op die toestaat dat je met andere, meer beperkte, gebruikers inlogt.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.