Stormpje

Colin wilde vanmorgen vroeg op, zodat hij even naar zijn presentatie kon kijken. Vandaag houdt hij een presentatie over het Galileo navigatie systeem 🙂 Annet was toch als eerste weer op pad. De storm blies om de flat en het KNMI had code oranje afgekondigd. We gaan het zien. Colin weer bij de bushalte afgezet en gewacht tot hij ook daadwerkelijk in de bus zat. In geval van nood kan ik heb dan altijd nog brengen met eventuele andere slachtoffers van een overvolle bus. Maar dat ging vandaag goed. Bij het op willen rijden van de snelweg, bleek de oprit afgesloten te zijn door de politie… Er was op knooppunt Badhoevedorp een vrachtwagen omgewaaid. Oepsie… Dus door naar de A5 om langs die kant te gaan. Blijk je dus niet zo vanaf de A5 naar de A1-West te kunnen 🙁 dus voor je het weet zit je op de ring Noord. En daar was het weer langzaam rijdend verkeer 🙁 Ergens voor de A9 maar de weg af gegaan en binnendoor gereden. Toch nog redelijk bijtijds op mijn werk gekomen. Inmiddels bleek het weer opgeschaald naar code rood. Ik hoorde een collega iets roepen over de A9 en bij navraag bleek dat hij vanaf de A4 geen last had gehad. Als ik dus mijn normale route had genomen, was ik het ongeluk voor geweest en had ik zo over een waarschijnlijk lege A9 door kunnen tuffen. Nou ja, ik ben er gekomen. Lekker door met puppet voor Oracle op onze AIX machines met op de achtergrond Twitter en de NOS aan om te zien wat er aan vrachtwagens omwaait. Inmiddels heeft de NS alles stil gelegd en is Schiphol ook gesloten. Het centrum van Almere is afgesloten vanwege rondvliegend puin… Van het Kaj Munk College bereikte de ouders een bericht dat men de leerlingen niet zo maar naar huis wilde laten gaan zolang de code rood gold. Men zou de kinderen contact op laten nemen met de ouders om een en ander af te stemmen indien noodzakelijk. Aan het einde van de middag was de storm weer gaan liggen en was code geel overgebleven. De rit naar mams ging dan ook probleemloos. Colin was gewoon met de bus kunnen gaan en de vader van een schoolgenootje heeft hem even bij mams afgezet. Langs de oude Schipholweg was wel een verkeersportaal gedraaid. De balk met de verkeerslichten er aan hing inmiddels in een hoek van vijfenveertig graden dwars over de weg. De bewegwijzering wees het weiland in 🙂 Die moeten ze terug gaan draaien. Inmiddels weer thuis en uitzien op een lekker rustig avondje. Truste vast!

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.