HMC (Hout- en MeubileringsCollege)

De oude bank van Annet werd vanmorgen opgehaald. Na een eerder gebrek aan interesse had ze hem nu in één dag drie keer kunnen verkopen. Aan de bijrijder van brengers van de nieuwe bank. Aan de ophalers van de stoel en aan een eerdere bieder die door internet problemen geen contact meer had op kunnen nemen. Nu is hij goed terecht gekomen bij de zus van de schoondochter. De nieuwe bank staat nu op zijn – voorlopige – plaats. Aangezien de hocker ook weg is en de nieuwe tafels pas in april komen doen we het voorlopig met een camping tafeltje. Toen naar Sam, voor zijn verjaardagslunch. Daar kwamen we er achter dat de open dag van het HMC niet tot vijf uur duurde, maar slechts tot twee uur 🙁 Colin wilde er toch wel naar toe, dus we hebben even snel wat gegeten en zijn toen naar Sloterdijk gereden. We hadden nog ongeveer drie kwartier om ons te oriënteren. Er waren diverse soorten opleidingen te zien. Erg veel voor de scheeps- en interieurbouw. Maar ook een compleet tweepersoons vliegtuigje in aanbouw. Bij de opleiding “creatief vakman” liepen we nog een bekende tegen het lijf. Opeens kijkt iemand Colin aan en roept “Heee…”. Dat bleek Jorinde die Colin les heeft gegeven bij de Schrijn. Verder was het een grote verzameling van vakwerk. Speciale houtverbindingen die er uitzagen of er sowieso geen verbinding was. Gebogen balkjes, waarvan je niet snapt dat ze zo gebogen kunnen worden, enz. Al met al hebben we een leuke indruk gekregen van wat er kan. Nog even langs huis om de Nintendo Switch op te halen. Die was inmiddels wel opgeladen. Even testen of de Minecraft Story Mode van Raimo inderdaad NIET in het Nederlands kan. Helaas bleek dat het geval. Colin nam zijn kans waar om eens lekker te gaan spelen met het spel. Het moest ten slotte grondig getest worden 🙂 Na de wraps ben ik “Pitch Black” gaan kijken terwijl de rest zich afvroegen wie de mol was.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.