Migratie

Riant voor de wekker al wakker en nog een uurtje loggen draaien. Vlak voor de wekker natuurlijk weer ingedut en ruw wakker gepiept. Meteen Colin ook geactiveerd, want die kon vanmorgen meerijden, maar dan moest hij wel bijtijds bij de halte staan. Aan de Paalbergweg eindelijk maar een start gemaakt met de werkplek migratie. Alle laptops moeten naar “Werkplek 2017”, wat dan weer inhoudt dat er Windows 10 op komt en we alles in de wolken gaan doen. We gaan het zien. Als ik dacht dat ik zo via de portal de boel kom starten, had ik dat mis. Eerst een soort mini cursus gegevensopslag en werken in de wolken doen 🙁 Maar om negen uur kon ik dan de migratie opstarten. Hoewel migratie niet het goede woord is, want de laptop wordt gewoon genuked en van een compleet nieuw image voorzien. Da’s pech, alles weg 🙂 Lang leve de USB disks! Maar na het point of no return begon de installatie… “And Now We Wait”… Tegen half elf echter, leek alles geïnstalleerd te zijn. Maar toen… De afconfiguratie… Die verliep niet geheel volgens de instructies. Eigenlijk geheel niet… Maar na een aantal herstarts en herconfiguraties, leek alles langzaam maar zeker te gaan doen wat ik er van verwachte. Tegen etenstijd was ik zo ver dat alles tot op dat punt in ieder geval deed wat het moest doen. Toen kwam ook mijn nieuwe KPN telefoon nog en kon ik meteen verder met het configureren van dat ding. Dat was ook onderdeel van het migratie traject, dus dat kwam mooi uit. Ook hierbij ging niet alles zoals het beschreven was. Maar uiteindelijk leek alles goed te komen. Bijtijds naar huis gegaan om te kijken of alles thuis ook goed zou werken. Ik kon Colin nog bij de bushalte oppikken en samen naar mams gegaan. De eerste testjes met de nieuwe versie van de laptop zagen er goed uit. Na de nasi weer naar huis en daar verder getest. Toen liep ik opeen s tegen problemen aan met de standaard VPN verbinding. Die wilde niet meedoen 🙁 Ook bleek ik iets te weinig veilig gesteld te hebben 🙁 Mijn handige tooltje met uitrol menu was weg. Nu is dat niet het ergste, maar de configuratie met alle links was ook weg en dat is wel een beetje jammer 🙁 Misschien kan ik di nog ergens uit een backup of kopie directory peuteren, anders is dat weer een leuke uitdaging om de verzameling weer compleet te krijgen… Verder gaan we er een rustige avond van maken, na de drukte van gisteren.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.