Dag appeltje, hallo robotje

Vanmorgen kon ik met Colin een beetje uitslapen. Zijn eerste uur was uitgevallen. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het werken met mijn nieuwe werkplek uit te testen. Het is wel verbazingwekkend dat er op verschillende locaties, verschillende dingen anders gaan ?!?! We verlieten dus weer als laatste het pand. Langs het Kaj Munk College naar de paalbergweg gereden en onderweg ingebeld in het ochtendgebed. De dag was globaal als iedere andere maandag. Wel wat dingen waar ik later wellicht op terug kan komen. Verder ontdenkt dat ik op de huidige Raspbian versie van mijn MediaPi, nooit de laatste Calibre versie kan krijgen, tenzij ik die zelf in elkaar ga knutselen uit de brondcode… Mmmm, misschien maar niet. Eerst maar eens proberen de Raspberry Pi te upgraden naar “buster”. Na het werk naar mams. Colin kwam ook nog naar benden. Traditioneel lekker patatjes van de patatza(a)k gegeten en hem daarna weer naar Monique gebracht. Evenoverlegd over zijn gewenste tekencursus en toen nog even bij Chananja langs die haar iPhone wilde vervangen door een Android. Dat opzich was niet zo’n groot probleem, maar om de inhoud van iCloud over te hevelen, was een ander verhaal. Je moest met je Apple ID inloggen, maar die moest aan de ene kant op icloud.com eindigen, maar mocht aan de andere kant juist NIET op icloud.com eindigen. Verder MOEST je een applicatie afhankelijk wachtwoord aanmaken, maar dat werkte dan alleen op de Apple ID en weer NIET op het email adres wat je uit wilde lezen 🙁 🙁 🙁 Ik weet weer precies waarom ik ook alweer zo’n aversie tegen Apple had. Het is mooi spul, maar je kunt er niet mee doen wat je zelf wilt. Ondertussen moesten alle apparaten afge,eld worden en weer aangemeld en weer uitgezet 🙁 🙁 🙁 Drie Apple ID’s en zes e-mail aliassen verder, heb ik de botte bijl er in gezet en gewoon alle email automatisch door laten sturen naar het Gmail adres en een “vakantie” melding ingesteld die terug geeft dat het betreffend e-mail adres niet meer gebruikt wordt met een verwijzing naar het nieuwe. Dan zetten we de boel maar niet over en doen we het zo! Toen snel naar huis en lekker in bed gaan lezen. Alle andere plannen, moeten maar even wachten tot morgen.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.