Antwattica?

Vandaag weer in de routine. Een vrijdag als alle anderen. Wel vandaag bij SnowPlanet een privélesje skiën geboekt om te kijken of ik op de een of andere manier mijn angst kan overwinnen. Aan het einde van de middag kwam Annet naar ons toe. We gaan naar Vis-a-Vis bij het Aalmeerderstrand. Eten en de voorstelling Antarctica. Of eigenlijk de voorstelling tijdens het eten. Of het eten tijdens de voorstelling… Affijn, we kwamen aan en waren net op tijd voor het openen van het hek. We konden inchecken in de hal en werden in kleine groepjes doorgelaten op de reis naar het pinguïn onderzoekstation. In de hal, kwamen we Baukje en Nico tegen 🙂 Het blijft grappig hoe je op de vreemdste plekken vrienden tegenkomt. Het kon een gevaarlijke reis worden want volgens de Amerikaanse begeleider was elke uitkomst van iets afwijkends : “and then you’re dead!”. De reis ging door allerlei gangen en langs diverse trappen, geteisterd door koude blowers en kunst sneeuw, naar het onderzoekcentrum, alwaar we onze tafels konden gaan innemen. Iedereen bleek het overleefd te hebben. Al snel werden we in groepen verdeeld en kregen een teamleider toebedeeld die ging zorgen voor de juiste beleving. Wij zaten in de groep die lekker onder het ijs ging duiken 🙂 met als teamleider “Otto”. Hij moest eens weten 🙂 De props die ze gebruikte waren ook grappig. Van een stuk plexiglas met watten er onder en een paar rubber laarzen er op geschroefd, was een constructie gemaakt waarmee je jezelf kon fotograferen alsof je onder het ijs lag en iemand naar je stond te kijken 🙂 Het globale verhaal had weer een moraal: we slopen de natuur. Door onze expeditie naar Antarctica kwamen de keizerspinguïns in het gedrang. En die namen wraak 🙂 Tussen de bedrijven door, werd het eten geserveerd. Een voorafje van zeewier stond al klaar. De soep werd opgediend in blikjes en uitgedeeld uit een soort onderdelenkoffer. Echt spartaans opgezet. Het hoofdgerecht was voor ons liver vlees dan vis mensen, stoofvlees met aardappeltjes en volgens mij rode kool en wat groene frutsel er bij. Het smaakte allemaal prima! Het toetje was kokos-ijs. Als afsluiting van de expeditie konden we nog even met z’n allen naar het zuiderlicht kijken. Zuider he, want we zitten op Antarctica… Dat uitzicht werd echter verstoord door de pinguins die verhaal kwamen halen en het onderzoekcentrum binnen vielen 🙂 Uiteindelijk wam alles goed en konden we de boot terug naar het vasteland nemen. Nog even nagepraat met Baukje en Nico en toen snel naar Badhoevedorp. Annet ging door naar Hillegom, want die gaat morgen vroeg wandelen met Marga en Caroline. Ik heb de stand-by weer overgenomen van mijn collega, die zo vriendelijk was een paar uurtjes voor me waar te nemen. Gelukkig waren er geen problemen dus we konden gewoon direct lekker naar bed. Truste!

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.