Antwerpen Zoo

Vroeg opgestaan en bijtijds op pad gegaan naar Antwerpen. Met de auto, want treinkaartjes waren zo veel duurder. De reis ging voorspoedig tot Antwerpen. Hoe ze het toch voor elkaar krijgen om daar altijd met de weg bezig te zijn is me een raadsel. Met een beetje gezond verstand kwamen we toch vrij snel bij de dierentuin uit. Onder het plein konden we parkeren dus we zaten zo in de dierentuin. Bij de kassa waren de gratis kaarten voor Colin en mij snel geregeld. Het bleek geen enkel probleem. We werd hier eens al te goed gekeken naar de pasjes en het betalingsbewijs. Het was wel koud. We wilden eerst wat drinken, maar alles wad nog dicht, dus we zijn met een rondje begonnen. Veel dieren zaten nog binnen vanwege de kou. Wij zochten ook snel de binnenverblijven op 🙂 Bij de koala’s was een jong. Dan hing te schattig bij mams in de vacht. De buurvrouw was een boomkangoeroe die bij gebrek aan een muts aldoor haar kop in haar eigen buidel stak. Inmiddels was de eerste tent open en hebben we wat gedronken met een snack. Brusselse wafels voor Colin en mij en groenten lasagne voor Annet. Toen weer op pad. Bij de zebra’s was ook een jong. Het kostte even wat tijd om het goed te zien, maar eindelijk schijf mams op. De ene olifant leek de andere in een bepaald hok te willen houden. De nijlpaarden zaten allemaal binnen want hun vijver was dichtgevroren. Verder best veel gezien en nergens lange rijen. Artis is drukker in de winter maar misschien is het in België nu geen schoolvakantie. Dat zou de leegte kunnen verklaren. Ook nog een poosje in het aquarium rondgehangen. Dat blijft toch een van mijn favoriete dingen. Hier hadden ze een paar dikke vette kongeralen als speciaaltje. Halverwege de middag nog in het restaurant wat gegeten en nog naar de zeeleeuwen show gegaan die net zou beginnen. Die viel dan wel weer een beetje tegen. Die shows zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Maar we hebben hem meegepikt. Toen weer langzaam maar zeker richting uitgang. Nog even in de onvermijdelijke winkel gekeken en daarna nog even het station aan Annet laten zien. Het centraal station in Antwerpen bestaat uit verschillende etages boven en onder de grond. Terug in het land zijn we nog even wezen eten bij De Beren in Haarlem en toen snel naar mijn huis. Daar heeft Annet haar spullen en auto weer opgehaald en is naar huis gegaan. Morgen komt de schilder voor de muren, dus ze moest nog even alles naar het midden van de kamer verhuizen.

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.