De slimme meter

Vanmorgen, na de wekker, rustig aan gedaan. Badjas aangetrokken en lekker aan het werk gegaan 🙂 Vandaag wordt mijn meterkast omgebouwd, dus ik werk thuis. De oude meters gaan er uit en er komen nieuwe, slimme, meters terug. Als je die hebt, kun je namelijk lekkere dure apparaten aansluiten om je energieverbruik te meten. Dat laatste gaan we dus maar niet doen. Hoewel ik gek ben op schermpjes, lopen de kosten van die apparaten nogal uit de pas met de te verwachten besparing. Naast de vaste aanschaf kosten, zie ik overal nogal forse abonnementskosten op “de dienst”. Laat maar. Maar om half zeven log je dus in op je werk en begin je met de voorbereidingen voor de upgrade van de volgende VIO. Halverwege nog even inbellen voor het ochtendgebed en door. En dan… Krak… Verbinding verbroken… Na wat rondvragen, bleek dat de beheer servers vandaag zouden worden gemigreerd. Ze waren het alleen even vergeten aan ons te melden… En bedankt hè. Men zag toch wel het belang in van het feit dat ik de machine zo snel mogelijk weer beschikbaar had, dus kreeg de onze voorrang, maar ja, wat is er misgegaan door het wegvallen van de verbinding??? Ondanks de voorrang, duurde het toch nog wel een poosje voor ik weer wat kon doen. Ondertussen maar even gaan douchen en wat eten. Met angst en beven, logde ik maar weer in op het mogelijke digitale slagveld. Gelukkig had alles onder water gewoon doorgekacheld en was er gelukkig helemaal niets aan de hand. Alles was gewoon goed gegaan! Met frisse moed verder gegaan met de broer van de VIO server. Die upgrade verliep gelukkig zonder verdere verstoringen. De mannen van SmartInstall die namens Liander de meters kwamen vervangen stonden gelukkig niet direct op de stoep. Normaal is dat wel zo prettig, maar nu was het toch even prettiger om gewoon stroom te hebben gedurende de upgrade. Ik was al riant klaar toen ze langs kwamen. Na het afsluiten van stroom en gas, kon ik nog redelijk doorwerken op de accu’s van de laptops en de wifi hotspot in de telefoon. Ruim binnen de voorspelde tijdsduur waren ze klaar met vervangen en had ik weer stroom en gas. Toen nog even boodschappen gedaan om weer thuis ontdekken dat je toch nog een en ander niet op je lijstje had staan. Inmiddels e-mail gekregen over mijn puppet probleem. Het scheen bekend te zijn en met versie 5 opgelost. Maar versie 5 van de agent is waarschijnlijk te hoog voor onze puppetmaster, dus de bijgevoegde truc maar proberen toe te passen. Na wat aanpassingen in die truc, had ik opeens een werkbare situatie! Morgen die truc ook maar eens op de overige probleem servers proberen, maar het was nu tijd om er mee te stoppen. Thuis werken is leuk, maar je moet het wel weten te doseren. Na het eten kwamen Colin en Monique me ophalen voor de voorlichtingsavond over de pakketkeuze op het Kaj Munk College. Dat was een rimboe van mogelijkheden en richtingen met keuzes, subkeuzes en afhankelijkheden. Ik koos vroeger gewoon voor “talen” of “wiskunde” en dat was het. Nu is het zo ingewikkeld geworden dat ze er zelfs een keuze schil omheen hebben genaamd “Qompas“. Weer thuis, was Annet lekker aan het werk aan de eettafel. Truste!

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.