Profielkeuzestroomschema

Vanmorgen weer naar de paalbergweg. Vandaag geen thuiswerkdag. De puppet oplossing van gisteren nu op de overige probleem machines geinstalleerd en het lijkt naar behoren te werken. Of het blijft werken moet gaan blijken in de komende dagen. Tussendoor nog even de sheets van de profielkeuze voorlichting van gisteren geordend op een manier die een beetje overzichtelijk is. Verder de opstapserver een beetje gepimpt. Als gisteren al mijn programma’s en instellingen op beide opstapservers gelijk waren geweest, had ik gewoon uit kunnen wijken naar de Apeldoornse machine. Maar ja… “dat komt wel”… Nu dan een begin gemaakt om dat te automagiseren. Op de Linux machines is dat relatief eenvoudig met het rsync commando. Iedere nacht wordt nu mijn standaard server gesynchroniseerd met mijn uitwijkserver. Mijn collega’s kunnen iets soortgelijks doen vanaf hun standaard server. Voor de generieke scripts moeten we even goed iets bi-directioneels bedenken. Dat de laatste versies altijd op de andere machine staan, waar die versie ook is aangemaakt. Later op de dag, blek het al niet meer te werken. Ik had wijzigingen doorgevoerd die door puppet weer net zo hard werden teruggedraaid. Dus nu op zoek naar de procedure om dat via puppet aan te laten passen. Inmiddels was het tijd geworden om naar Only Friends af te reizen. Al meteen tijdens de eerste duik met Leslie en Kaj, merkte ik dat mijn oren niet goed zaten. Ik moet echt een keer naar de dokter om ze uit te laten spuiten. Deze keer ging het klaren al niet eens goed. Ik heb me de rest van de avond dus mara bezig gehouden met het vol houden van de cilinders. Dat moet ook gebeuren. Na het duiken weer via de döner naar huis. Colin en Monique kwamen vlak na mij. De rest van de avond nog wat opgeruimd in huis en zo vroeg naar bed. Truste!

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.