Brandjes blussen

Het was weer tijd voor de jaarlijkse oefening blusmiddelen. Zodra die beschikbaar komt, is het een run om er op in te schrijven. Hij is namelijk niet verplicht, ,maar wel heel erg leuk 🙂 Na het ontwaken en het ochtendritueel, Colin bij de bushalte afgezet en door naar de paalbergweg. Daar nog een bakkie koffie genomen en de laptop ingepakt en op naar station Holendrecht. Sprinter naar Utrecht Centraal en dan de InterCity naar Apeldoorn. Nog een stukje bus en dan zijn we weer op locatie. Onderweg nog een beetje proberen te werken. Gelukkig had de IC WiFi aan boord, dus dat werkt wat beter dan via de telefoon hotspot. Na een bak koffie, was het al tijd om me te melden bij de BHV. De instructeur was er al en we konden snel beginnen aan de theorie. Branddriehoek en deurprocedures zaten er nog goed in en ook de ABCDEF blusmiddelen gaven geen problemen, dus we konden al snel aan het leuke deel beginnen: de fik! Deze keer hadden we gelukkig voldoende tijd om iedereen met alles aan bod te laten komen. Vlam in de pan, prullenbakbrand, en de brandende bak met een CO2 blusser en met een sproeischuimblusser. Lekker stinkend naar de brandende benzine en rook konden we vervolgens de kantine opzoeken. We hadden de training weer gehad en we mogen weer een jaartje BHV-en. Na de lunch, knik met een collega mee terug rijden naar Amsterdam. Dat scheelde dan weer wat tijd. Na nog wat gewerkt te hebben, ben ik weer naar mams gegaan. Lasagne gegeten en samen met Colin naar huis. Nu de Passion kijken en straks naar bed.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.