Eerste ski dagje

Eerst het standaard vrijdagochtend schema afgewerkt. Colin weggebracht en naar mams toe. Vandaag niet ingebeld in het ochtendgebed. Had niets in de stand-by gehad, maar had ook niet de behoefte om dat te gaan melden. Na het ontbijt ging de vrijdag een andere kant op als anders… Op naar SnowPlanet! Daar aangekomen met het pasje naar de materiaal balie en al snel met een maatjes 44 en een maatje 163 richting piste! Maatje 44 zit me als skischoen als gegoten. Als ik rechtop sta, voel ik met mijn tenen de binnenkant van de neus. Als ik netjes naar voren ga hangen, zoals dat moet, komen alle tenen perfect vrij. De één meter drieënzestig lange skis, pasten beter bij mijn lengte als de kortere van de les. En dan sta je boven aan de helling. Alleen. Niemand die zegt wat je moet doen. Niemand die iets doet wat je na kunt doen. Je mag het helemaal zelf bedenken 🙂 Dus eerst maar een paar afdalingen op mijn eigen manier om het gevoel een beetje te krijgen. Daarna de oefeningen doen zoals ik die nog ken. Hoe vaker je gaat, hoe makkelijker het voelt. Er waren nog een paar andere mensen op de piste, maar als het er bij elkaar vijf waren, was het veel. Twee snowboarders en nog drie skiërs. Een van de anderen deed ook oefeningen, hoewel die duidelijk een stuk verder was als ik. Maar een aantal van die oefeningen, kon ik op mijn niveau prima ook doen. Anderhalf uur later, wist ik me los te weken en vond ik het welletjes voor de eerste dag. Spullen weer ingeleverd en nog even langs de winkel op te informeren voor skischoenen. Als ik de smaak te pakken kreeg en echt door wilde gaan, waren eigen skischoenen de beste investering. Nou, ik weet waar ik voor moet gaan sparen 🙂 Na het skiën had ik een paar opties: Cafetaria Visser, Meerzicht of wat het werd: een bak kibbeling bij Kop van de haven. Toen de kibbeling op was en ik uitgewaaid heb ik nog een rondje sluizen gereden om te zien hoe ze bezig zijn met de nieuwe sluis en toen terug naar huis. Er kwam ook nog een melding dat het beltegoed van Colin weer te laag was geworden. En dat had ik toch pas opgewaardeerd?!?! Nou ja. Misschien wat enthousiast met zijn nieuwe telefoon gebeld… Maar bij het opnieuw opwaarderen zag ik opeens dat het hele tegoed opgegaan was aan mobiel internet?!?!?! En dat hebben we niet eens geactiveerd op zijn kaart?!?!? Colin was zich nergens van bewust en samen hebben we het op zijn telefoon even uitgezet, maar hoe kunnen internetten zonder bundel??? Nou… Dat staat dus standaard aan bij SimYo! En dan internet je heel duur uit je beltegoed 🙁 Wat een oplichterij! Op de site staat standaard internet toegang AAN ipv UIT! Dat maar snel uitgeschakeld, want als het goed is komt vandaag de nieuwe XS4ALL sim voor mobiel internet binnen en die zit gratis bij mijn abonnement. Monique kon op het laatst emoment met haar moeder naar een voorstelling, waarbij ze pas laat weer thuis was en Colin wilde liever dan nog een extra nachtje bij mij blijven. Die brengen we door in mijn huis, want anders moet hij voor één nachtje nog verhuizen naar Hillegom en dat wordt wel een beetje veel gedoe. En Annet is morgenochtend toch de hort op met Sam en Lisanne, dus wij slapen hier uit en dan breng ik Colin morgen op weg naar Hillegom nog even langs zijn moeder. Aan het einde van de dag toch ook maar besloten tot de aanschaf van een examentraining voor het examen 1Z0-821, Oracle Solaris 11 System Administration. We hoorden dt het examen toch wel anders was als de gedateerde trainingen die je gratis kon downloaden. In het ergste geval kost het me 38 euro, maar misschien kan ik hem als examentraining declareren.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.