Fail :(:(:(

Ruim voor de wekker uitgeslapen wakker geworden. Maar wat lag dat bed nog lekker. Dus opstaan gerekt tot de wekker. Colin geroepen en het ochtendritueel aangegaan. De bushalte naderend, zag ik de 145 al in de verste staan, dus met een zwier linksaf gegaan om een paar haltes verder, voor de bus, aan te komen. De 195 zat er nog tussen, dus inhalen was waarschijnlijk geen haalbare kaart geweest. Dit alles leverde een zeer verontwaardigde medepassagier op. Wat ik aan het doen was en dat dat geen nut had, want die bus moest toch nog twee minuten wachten voor zijn dienstregeling begon. Alsof die daar op wacht! Zak niet de eerste keer zijn dat hij voor zijn tijd voor onze neus wegtuft, maar goed. Op de alternatieve halte bleek dan inderdaad de 195 eerder langs te komen, dus misschien had hij toch wel gelijk gehad, eventueel, kansje, nee toch, mmmm. Op het werk, na het ochtendgebed weer op pad naar Compuserve voor het examen 1Z0-821 Oracle Solaris 11 System Administration. Ter plekke werd je nog net niet gefouilleerd, want je mocht helemaal niets mee naar binnen nemen. Zelf mijn beeldschermbril werd onderzocht op contrabande. Het examen verliep eigenlijk best wel lekker. Wel veel vragen waar je zes van de acht mogelijkheden moet kiezen 🙁 Heb je er één fout, is de hele vraag fout. En wat kan mij het schelen of Jill het bestandje van Jack mag wijzigen. Dat lijkt mij meer voor een andere cursus, maar goed, ze zaten er in. Na het examen mijn spullen weer gepakt en terug naar de paalbergweg gelopen. Het was ten slotte lekker weer en het is niet zo ver. Terug op de werkplek, was het mailtje dat de uitslag aankondigde binnen en na het invoeren van de code, kreeg ik het resultaat: Failed 🙁 Zo lekker ging het dus toch niet. Ik ben er zeker van dat mijn meeste fouten zaten in die vragen waarbij je meerdere antwoorden uit een hele rits aan moet klikken. Dan liever de Red Hat certificering. Geen vragen, maar instructies om een werkend systeem op te leveren dat aan bepaalde eisen voldoet. Meer praktijkgericht en flexibeler in opzet. Maar goed, gezakt dus. Net als mijn twee directe collega’s. Ik had nog de hoogste score van de drie. Onze naar Groningen gevluchte collega was wel geslaagd. Na het restantje middag weer naar mams. Lekker nasi gegeten en haar bed opnieuw opgemaakt. Rond zes uur de standby telefoon opgepakt, zodat mijn stand-by collega vanavond naar een voorstelling kan. Deze dienst duurt dus niet zo lang. Annet liet nog weten dat ze graag vanavond ook nog langs kwam.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.