Gaia

Bwehhhhh, zo’n dag gaat het worden vrees ik… Beneden Annet weer uitgewaaid en naar mijn werk gereden. Vanmorgen heeft de handyman de laatste hand gelegd aan het opruimen van de etage. Bijna alles is nu wel een beetje aan kant. De kapotte bureaustoel heeft hij echter laten staan. Verder ook nog wat andere rommeltjes. Wat niet op zijn lijstje stond, heeft hij dan ook laten liggen. Ergens wel terecht natuurlijk. Anders zou hij op eigen initiatief de hele etage wel kunnen ontruimen 🙂 Dat laatst beetje rommel ruimen we zelf wel op. Tegen de middag nog met een half oog een live stream van de ESA gezien van de “Science is everywhere” bijeenkomst in Berlijn. Ruimtetelescoop Gaia heeft de afgelopen vijf jaar rond de aarde gecirkeld en daarbij meer dan 1,6 miljard sterren in kaart gebracht. Daarmee kan de sterrenkaart met de hoogste resolutie ooit van vorig jaar zelfs 3D gemaakt worden. Allemaal heel leuk natuurlijk, helemaal de camera specs.: 1 Gigapixel! En dat al in 2013 🙂 Dan hebben de huidige camera’s nog wat in te halen 🙂 Na het werk lekker naar huis. Soepje opgewarmd en afgewacht tot het tijd werd om naar het Kaj Munk College te gaan voor het tien-minuten gesprek. Monique en Colin opgehaald en naar mijnheer Bagdadi, zijn mentor. Eindconclusie is dat hij er nu echt even zijn schouders onder moet zetten… Hopen dat hij dat nu dus gaat doen.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.