Vreemde vrijdag

Koningsdag! Maar wel een hele rare… Vanmorgen wakker geworden in een verder leeg huis. Normaal is Colin er nog, maar die is al met Monique op pad. Daardoor was gisterenavond al vreemd leeg. Wel gewoon naar mams gegaan voor de koffie. Koninsgdag, dus de televisie maar even aan. Omdat het programma pas om een uur of elf begon, was er naast lege straten met een enkele fanatieke koningsaanhanger nog niet veel te zien. Dan maar op naar SnowPlanet om een beetje te trainen. Ze waren gewoon open en er waren al meer mensen dan ze verwacht hadden. Dat waren er nog steeds maar een stuk of drie, dus we zaten elkaar niet in de weg 🙂 Het skiën liep ook niet helemaal zoals gewenst. Het ging allemaal verre van soepel, maar het op één been bochtjes glijden ging toch wel beter als voorheen. Na een uurtje was ik het dan toch wel zat en besloot ik weer eens naar Meerzicht te gaan. Helaas 🙁 Dicht op koningsdag, zij wel 🙁 Terug naar IJmuiden voor een bak kibbeling, zag ik niet meer zitten, dus maar gewoon naar huis voor een broodje. Ondertussen had ik van de week ook een redelijk belangrijke USB-stick gemold 🙁 Bij het aanmaken van een nieuw Raspbian kaartje, ging er iets mis waardoor ik onbedoeld de stick met al mijn GPSr tracks opnieuw partitioneerde… Grrrrrr… Na lange zoektochten op disken naar backups, kopietjes, of andere reddingsmiddelen, leek de laatse optie, mijn USB disk op mijn werk, dus op naar de paalbergweg. Aangezien het dus konongsdag was, was er niemand, maar de beveiliging is er altijd en wij moeten er sowieso in kunnen in geval van calamiteiten, maar helaas… Na een half uur aanbellen, had nog niemand zich gemeld, dus onverrichterzake weer terug. Ergens in nieuw sloten bij de tramhalte geparkeerd en nog even met de tram naar het Vondelpark. Dat was uiteraard een van de vrijmarkt-hotspots van Amsterdam. Tijdens het rondje, kwam ik oma Rudy nog tegen, en verder was het een wat eenzame tocht door het feestgedruis. Geen Colin. Geen Annet. Dat is allemaal net even anders gelopen als van te voren bedacht. Aan het einde van de middag weer met de tram richting mijn auto. Nog even wat boodschappen gedaan en weer naar huis. Nog even een zeur mailtje naar de bewaking gestuurd dat er niet gereageerd was op het aanbellen en me gestort in diverse gegevens herstel programma’s. De zoektocht kwam bij MiniTool Power Data Recovery. De eerste resultaten zien er hoopvol uit. Helaas kun je met de probeer versie “slechts” 1GB herstellen. Eens kijken of ik daar genoeg aan heb. Anders kan ik nog een stukje op een andere laptoip doen en misschien nog op een derde… Dat is dan al weer 3GB. Tegen etenstijd, via de döner naar Hillegom gegaan.

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.