Zuidelijk

Vanmorgen bijtijds opgestaan. We hadden met Karin en Geert afgesproken bij Invisibles. Eerst een ontbijtje naar binnen gewerkt en toen de spullen achter in de pick up gedaan en op weg. We waren een beetje bijtijds dus heb ik eerst nog even de witte slavenhutjes aan Annet laten zien. Daarna bij Invisibles gewacjfyop de buddies. Samen een duikje gemaakt op dat dubbele rif. Het was nog even mooi als ik me kon herinneren. Na de duik nog even rustig bijgekletst en toen naar de zoutpier. Karin en Geert moesten nog even tanks wisselen, maar dat kunnen ze op diverse plekken op het eiland. Weer samen langs de palen van de pier uit gezwommen en linksaf gegaan. Tussen de steunen van de pier zat wat grote vis. Eerst een tarpon. Wel een relatief kleintje, maar toch. Verder wat barracudas en dan het normale spul wat daar allemaal rondzwemt. Verschillende fases spotted drum gezien en nog een jonge french Angel. Alles wat hier zwemt is eigenlijk mooi. Na de duikjes weer terug naar ons hutje. Alle spullen uitgespoeld en opgeborgen en wat te teen gemaakt. Boven ons werd geklust en Annet ziet opeens een stuk uit ons plafond vallen. Toch naar even bij de receptie gemeld. De dame kwam in de actie en heeft gezorgd dat de troep in ieder geval opgeruimd werd. Ze ging ook nog kijken of we in een ander appartement konden, maar of we dat wel zo nodig willen… Verder op pad gegaan voor schoentjes voor Annet. Op je blote voeten over de keien naar zee lopen was het toch niet. Met een paar mooie schoentjes kunnen we morgen de tropen vinnen omruilen voor open hiel vinnen zodat ze gewoon met iets aan haar voeten het water in kan lopen. Toen naar kralendijk voor een ijsje. Gios zou het lekkerste ijs hebben. Er was in ieder geval voldoende keuze. Twee holletjes koffie voor mij en yoghurt en strachiatella voor Annet. Even een rondje boulevard gedaan en weer terug naar de auto. Boodschappen bij de Bonairiaanse Jumbo en weer naar de hut. Het gat in het plafond was al weer dicht gesmeerd en de vloer weer schoon gemaakt. De spaghetti smaakte perfect en na de afwas waren we te moe om nog veel te ondernemen. Een rustig avondje dus.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.