Hilma Hooker

Vanmorgen rustig aan gedaan. Na het ontbijt de duikspullen weer achter in de truck gegooid en op pad gegaan. Eerst even langs de lokale reisbegeleiding om te reserveren voor een kajak tocht door de mangroven. Dat wordt morgenochtend. Daarna door naar de Hilma Hooker. Die duikstek is een cache. Op de bodem onder de laadboom, moet je iets leuks doen om deze te mogen loggen. Terwijl ik dat aan het doen was, zie ik opeens Annet naar de oppervlakte verdwijnen. Die was opeens in paniek en wilde naar boven. Snel achter haar aan gegaan, want het zag er niet al te gecontroleerd uit. Zonder ongelukken boven gekomen. De diepte en het donkere wrak braken haar ineens op. En dan was ik nog aan het klooien daar beneden. Geen goede combi. Aan de oppervlakte een beetje tot rust gekomen en toch weer even naar beneden gegaan om in ieder geval een normale opstijging te hebben. Door de actie had mijn computer besloten me een verplichte deco stop op drie meter te laten doen. Deze was niet optioneel, dus die hebben we netjes gedaan. Na een broodje en wat drinken ging het wel weer. Tweede duik bij de zoutpier gemaakt. Bekend terrein. Alles ging goed tot Annet weer aangaf dat ze het niet prettig vond. Nu gewoon de duik afgebroken en naar de kant gegaan. Vandaag is niet de dag. Terug bij Eden Beach de spullen gespoeld, even in het zwembad bijgekomen en Daarna nog even het dorp in. De noodzakelijke koelkast afneemt gescoord en weer een lekker ijsje bij Gio’s. Terug in de hut verder lekker rustig aan gedaan tot het eten. Even vóór zonsopgang samen een cocktail bij zee genomen en daarna aan de hamburgers 🙂 De rest van de avond doen we lekker rustig aan.

kop

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.