En weer terug, en weer terug, en weer terug

De dag… Opgestaan, bij het restaurant ontbeten, uitgecheckt, bagage op laten bergen. En toen begon de vertrekdag. De auto hadden we gelukkig gewoon nog de hele dag tot we naar het vliegveld gaan. Dus zijn we nog maar een rondje eiland gaan doen. Even een stop bij Pink Beach. Ondanks de berichten dat dat weer een beetje aan het opknappen is, ziet het er nog steeds niet uit zoals het ooit was, vóór de grote storm. Toertje eiland. Bij White Slave nog een earth cache Bonaire’s staghorn coral beaches uitgevogeld. Loggen doen we thuis wel. Doorgereden naar Sorobon Beach en daar bij de buren wat gedronken. We gaan geen toegang betalen om een kop koffie te kunnen gaan kopen. Er zijn grenzen…Op de punt nog wel een cache gevonden. Bonaire “Sorobon Beach” liet zich makkelijk vinden. Maar toch, als je het niet weet, zal je hem niet snel per ongeluk vinden. Terug gereden via de zoutpier waar we nog even de earth cache Salt City hebben vastgelegd. In Kralendijk weer een lekker broodje gegeten bij Between 2 Buns en de lunch afgesloten met een ijsje bij Gio’s. Zo kom je de dag wel door. We hadden verder nog wat tijd om nog even met Bart te -kletsen en verder lekker bij het zwembad te hangen. Rond vijf uur alles in de auto gegooid en op pad gegaan naar de benzinepomp. De auto moest wel weer netjes vol teruggebracht worden. Daar ging alles echt op z’n Antilliaans… Komt het vandaag niet dan komt het volgende week wel. En daar kan ik op zo’n moment erg slecht tegen. Maar mijn geduld werd gelukkig niet al te erg op de proef gesteld. Hoewel de auto voor ons, maar bleef staan zonder dat er iets ging gebeuren. Annet ging even informeren en toen kwam er opeens een man te voorschijn die dan toch maar ging tanken. We zullen het wel niet snappen… Maar goed, de auto zat vol en we konden eer de verhuur op het vliegveld. De nacontrole ging vlotjes en de volgende stop was de bagage afgifte. Daar kregen we toch ook nog papieren instapkaarten, dus geen geëmmer met telefoons.Vervolgens nog even lekker voor de deur van het vliegveld in het zonnetje gezeten en wat restjes opgedronken. Een blikje Cola dat ik echt niet meer weg kreeg, vond nog aftrek bij een andere wachtende. Weggooien is ook zonde. Toen de zon onder was, zijn we door de douane naar de gate gegaan en hebben daar rustig afgewacht tot we aan boord konden. Nog wel een zakje Bonairiaans zeezout gekocht als souvenir. De terugvlucht was precies dat… De terugvlucht… Helaas geen seconde kunnen slapen. Wel “Bankier van het verzet” gezien en “Moord op de Oriënt expres” afgekeken, wat op de heenreis iet gelukt was.Een half uur voor schema tijd stonden we op de grond op Schiphol. De polderbaan, dus nog een stief kwartiertje taxiën om bij de gate te komen. Na uitstappen werden we direct opgewacht door een marechaussee met een drugshond. Dat is zo’n beetje standaard bij alle vluchten uit het Caraïbisch gebied. Ze wilden ook direct van iedereen de paspoorten inzien, maar toen konden we dan op weg naar de bagage. Dat ging redelijk vlotjes en al snel zaten we in een taxi naar mijn huis. Alle spullen naar boven gebracht en uitgesorteerd. Mijn vuile was in de wasmand, de rest van de spullen op bed om later verder uit te zoeken. Logeertasje en werktasje klaargemaakt en bij mams op visite. Na daar nog verslag te hebben uitgebracht kwam de laatste etappe voor vandaag, naar Hillegom. Vanwege het tijdverschil, horen we volgens onze lichamen wel al in bed te liggen, maar we moeten nog even een poosje wakker blijven om zo snel mogelijk weer in het normale ritme te komen.

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.