Daar is tie weer…

… de nieuwe werkweek. Na vakantie en misverstanden, mocht ik deze keer weer vanuit Hillegom via het Kaj Munk College naar mijn werk. Ik moest weer even schakelen wat er allemaal moest gebeuren in de ochtend. Annet bleef vanmorgen thuis voor de verandering. Ze mocht als getuige optreden bij het aangaan van het geregistreerd partnerschap van Sam en Lisanne. Thuis blijkt weer dat je toch te veel troep kan hebben. Er is weer een kwetsbaar apparaat gevonden in mijn netwerk. 🙁 Ik had vandaag al in de security bulletins gelezen dat onder andere Qnap, waar ik een NAS van heb, kwetsbaar zou kunnen zijn. Aangeziem het enige andere vanaf internet toegankelijke apparaat de compleet gehardende Raspberry Pi met Minecraft is, moet het probleem op de NAS zitten. Netjes alles van internet losgekoppeld en het verzoek ingediend om weer gedeblokkeerd te worden. De QNAP firmware geüpdate en de QNAP malware scanner geïnstalleerd. Na een eerste scan, bleek er inderdaad malware op mijn NAS te zitten. Hoe dat er op gekomen is… Zo zie je maar weer… Anti-virus up-to-date, firmware netjes up-to-date, maar toch… Nu lekker naar bed. Hopen op een ongestoorde nachtrust, want de waakdienst is weer begonnen.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.