Brak en gammel :(

Slecht geslapen door de warmte en gemaal in mijn hoofd. Er schijnt weer ergens een virus op mijn netwerk rond te waren, dat ik niet kan vinden. Van de waakdienst heb ik ook weer erg last. Misschien wordt dat ook nog versterkt, omdat ik het overdag ook minder naar mijn zin heb op het werk. De voortgang met puppet laat ook te wensen over. Gelukkig volgende week weer een dag training. Misschien dat ik dan wat ik terug vindt over andere systemen een keer kan vertalen naar ons incourante AIX 🙁 Mijn rib, mijn verdraaide knie en de waakdienst maakte het wel erg lastig om toch naar Only Friends te gaan. Met één van de dingen zou ik het nog wel kunnen proberen, maar nu zit er te veel tegen. Na het werk dus maar bijtijds naar huis gegaan. Strompelend naar de auto en zelfs maar met de lift naar mijn flat. Het schiet niet op zo. Voor het gemak en het lekkere, shoarma laten komen. Ik was zelfs te beroerd om nog naar Zwanenburg te rijden voor döner. Gelukkig was de internetverbinding weer hersteld. Gisterenavond was VPNfilter gedetecteerd op het moment dat ik die van de NAS aan het verwijderen was. Maar de detectie was al getriggerd, dus ik was weer op de blokkade lijst gekomen. Het overhandigen van de logs bleek voldoende en de verbinding zou weer hersteld worden. Meteen maar een voor een de pi’s voorzien van clamav en rootkithunter. Die gaven gelukkig ook allemaal schone systemen. Ik hoop er dan nu verder ook van af te zijn. Maar het is net als levende virussen, ze blijven links en recht de kop opsteken. Ik heb gewoon te veel troep lopen hier 🙁 Maar ik wil het toch wel allemaal blijven gebruiken 🙂 Lekker rustig de avond in tot Colin weer kwam.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.