En dan ben je weer een jaar ouder :)

Wekker, snoozen, toch je bed uit… En dan ben je opeens weer een jaar ouder geworden 🙂 Drieënvijftig maar liefst! Maar alles gaat gewoon door 🙂 Rustig aan alles in orde gemaakt en de auto naar de garage gebracht. Die was weer toe aan een onderhoudsbeurt. Wachten bleek geen optie, omdat ze even naar een “gons” bij mijn wiel moeten kijken, dus een nieuw OV avontuur begonnen. Volgens 9292 op de telefoon werd het nogal een reis om de wereld, maar als je niet al te strak op dat programma af gaat en een beetje improviseert, schiet het beter op. Op de bushalte bleek er al eerder een bus naar het station te gaan. Op het station bleek daardoor een eerdere IC mogelijk te zijn en op de voorgestelde metro combi hoefde ik ook niet te wachten. Al met al scheelde dat toch twintig minuten. In de metro nog ingebeld in het ochtengebed en niet veel later aan de paalbergweg weer aan het werk gegaan. Halverwege de middag, vanwege de reistijd, maar vast op voorhand richting garage gereisd. Weer een OV avontuur. Bij de garage bleek mijn auto inderdaad nog niet klaar. Hij stond nog zonder wielen op de brug 😐 Er waren wat dingen geconstateerd, maar de receptie wachtte nog even op een totaalplaatje van de monteur. Ik heb me daar lekker in de koffie hoek genesteld en ben lekker door gaan werken. Dat is dan weer het voordeel van het nieuwe werken. Niet veel later kwam het oordeel. Speling op de linker fusee kogel en speling op beide binnenste stuurkogels. Geen van alle APK waardig, maar in ieder geval was het advies om de fusee kogel wel te laten vervangen. Verder een accu die begint in te storten en de remblokken waren versleten. Die accu had ik in de winter al last van gehad en de remblokken hoorde ik ook al beginnen te piepen. En die kogel bende is waarschijnlijk de oorzaak van het gerommel dat ik al een poos hoor als ik naar rechts stuur. Ik had al snel besloten dat alles maar gewoon vervangen moest worden. Het kost geld, maar alles wat me daadwerkelijk op de weg houdt, moet 100% in orde zijn! Niet alles was echter op voorraad, dus het moest een vervolgafspraak worden. Aleen… Wanneer??? De 30e vervalt de APK, hoewel dit allemaal geen belemmering moet zijn. Als ik de auto kon laten staan, konden ze morgen verder. Hij kon dan gewoon half gedemonteerd op de brug blijven staan, wat weer werk scheelde. Maar ja… Ik heb wel wielen nodig… Ik kon een leen-auto meekrijgen, dus ik had gewoon vervoer 🙂 Ik had Only Friends al laten weten dat mijn aanwezigheid een beetje onzeker werd, maar nu kon ik gewoon redelijk op tijd aanwezig zijn. Niet zo vroeg als gepland, maar nog ruim op tijd voor Leslie en Rick. Vanwege mijn verjaardag, mocht ik voor het badeendje zorgen 🙂 Sinds het rose duikpak overleden is, hebben we een mega badeend die we met een touw aan de kraan van de fles binden 🙂 Beter dan het pak 🙂 De avond bleef rustig. Monique kwam Colin brengen en ik moest van hem per se in zijn tas kijken… Want daar hadden ze natuurlijk de cadeaus “verstopt” 🙂 En Annet kwam uiteraard ook nog.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.