Drukke donderdag

De wekker ging weer… Langzaam kom je dan bij bewustzijn. Ondertussen bedenk je je dat je niets hebt afgesproken met junior. Die is vrij vandaag en zal het wel niet op prijs stellen om om kwart over zes wakker gemaakt te worden om “tot vanmiddag” te horen 🙂 Maar na zelf nog wat gesnoozed te hebben en een mok koffie tot me genomen te hebben, kwam er al wat geluid uit de bat-cave 🙂 Of ik wel vast een broodje voor hem kon maken en een kop thee neerzetten. Hij lag toch niet lekker meer. Toen weer naar de paalbergweg. Daar weer verder gegaan met het slepende root wachtwoord verhaal dat we in puppet willen oplossen met de nogal afwezige “hulp” van IBM. De prioriteit van de call maar een trede verhoogd. Kijken of dat iets op gaat lossen. In de loop van de dag kwamen we echter zelfs steeds dichter bij een oplossing. Net na de pauze leek er een doorbraak. Ik had met Colin afgesproken na de pauze naar huis te komen om daar door te werken, dus ik ben weer op pad gegaan. In de tussentijd heeft het puppet team de scripting aangepast tot iets wat zou moeten werken. Thuis de boel weer opgestart en gaan testen. En het lijkt er nu toch op dat we een methode hebben gevonden om gedaan te krijgen wat we willen! Niet precies zoals puppet het bedoeld had, maar in ieder geval wel met onleesbaar versleutelde wachtwoorden. Na wat testjes en nog wat kleine aanpassingen lijkt het allemaal te werken! Het enige dat we nog moeten verzorgen is het versleuteld opslaan van het generiek deel in hiera. Maar dat gaan we maandag wel uitzoeken. Het is mooi geweest. Alle onderdelen van het weerstation bij elkaar gepakt en begonnen met klikken… Als nel bleek de beschrijving niet helemaal een-op-een overeen te komen met de onderdelen die ik heb. En een beetje gokken met elektronica loopt meestal duur af… Dus maar even een mailtje aan de leverancier gedicht om te vragen om uitleg. “And Now We Wait”. Samen met Colin nog naar mams geweest en na het eten weer op huis aan. De rest van de avond lekker ons ding gedaan. Morgen gaan we weer eens naar Artis. Kijken wat daar allemaal veranderd is sinds ons laatste bezoek.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.