No Guts, No Glory

Vanmorgen bijtijds opgestaan. Zachtjes alles gedaan wat ik moest doen en toen zachtjes Colin gedag gezegd. Bij de autos Annet uitgezwaaid en naar de paalbergweg gereden. Daar meteen weer verder gegaan met het inregelen van het inmiddels beruchte root password verhaal met puppet. We hadden het platgeslagen, maar toen ik het password als test weer ging zetten, kon ik er niet mee inloggen. Na het systeem weer “onveilig” gemaakt te hebben door het wachtwoord te laten zien, bleek het goede wachtwoord gezet te worden en kon ik ook inloggen ???? Als het systeem weer “veilig” stond, kreeg ik uiteraard de melding dat de gegevens niet getoond werden, maar kon ik ook niet meer inloggen. Tot… ik probeerde in te loggen met de tekst dat de gegevens niet getoond werd… Binnen! Ergens zat nog iets niet goed. Maar snel kwamen we er achter dat we puppet nog even moesten vertellen dat hij de versleutelde tekst eerst moest ontsleutelen, alvorens het wachtwoord te zetten. En toen was het rond… Volgende uitdaging was het automagisch updaten van de puppet programmatuur. Op het gross van de machines (allemaal min één) draaide nog een hele oude versie, waar we mee begonnen waren. Die versie kon nog niet tegen al het password geweld. Omdat we met dat wachtwoord al hadden moeten knutselen om dingen op de AIX manier te kunnen doen, was het niet al te ingewikkeld geworden om de nieuwe puppet programmatuur vanaf de nimserver te kunnen installeren. Omdat alle machines op dit moment nog dezelfde rol hadden staan in hun configuratie, ging puppet direct aan de slag om de programmatuur te updaten. No Guts, No Glory! Snel uitloggen en naar huis 🙂 Colin opgehaald en naar mams. Het was vandaag maandag patatdag. Na het eten heb ik Colin weer naar Monique gebracht en daarna nog even MineCraft voor de Switch uitgeleend aan Raimo. Kan hij even kijken of deze versie wel de goede is. Toen weer naar huis, snel nog wat dingen geregeld als het mailen naar de camping om de caravan uit de stalling te laten halen, het bestellen van een waterdichte bak voor de componenten van het weerstation en toen lekker vroeg naar bed.

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.