Dat was de kapper…

Niet al te vroeg op. Annet wel, want die moest gewoon op pad om naar haar werk te gaan. Ik werkt thuis vandaag. Colin heeft maar heel kort school en dan is het wel zo gezellig als ik thuis ben als hij lekker in zijn kamer zit te internetten 🙂 Dus in mijn badjas aan de slag 🙂 Dan is er ook geen noodzaak om er enigszins fatsoenlijk uit te zien 🙂 Maar dat kon ik niet volhouden, want Lila en Ingrid zouden weer langskomen vandaag om het huis te doen. Ik was ondertussen wel samen met Colin naar de bushalte geweest. Tegen tien uur mocht ik gaan klussen. Ergens in het netwerk in Maastricht moest een machine van een nieuwe HBA-kaart voorzien worden en ik was de persoon om dat vanuit het OS te begeleiden. Laatst was al een GBIC vervangen, maar dat had het probleem van de foutmeldingen niet opgelost. Halverwege die actie had ik nog een conference call over een ander project: FreeIpa. Midden in dat gesprek kwamen Lila en Ingrid binnen. Heel even snel gecondoleerd en in het kort het verhaal aangehoord en toen weer het gesprek in. Het was allemaal heel positief en opbouwend. Heel anders als de tirade van een collega gisteren. We gaan dit voor ons groepje dus op een volwassen manier aanpakken. Mooi! Het vervangen van de HBA was ondertussen gelukt en ik was de systemen weer aan het opstarten. Helaas bleek al snel dat de fouten er nog waren. Ze hebben toen de glas kabel tussen de switch en het systeem nog even vervangen door een die direct van de een in de ander geprikt was en toen leek het een hele tijd goed te gaan. Maar helaas kwamen er aan het einde van de middag weer fouten… Nu denken over een volgende stap. Ondertussen ook Colin weer van school gehaald deze keer. Hun bunker ontwerp had de wedstrijd helaas niet gewonnen. Of helaas… Als ze hadden gewonnen hadden ze morgen ook weer naar school gemoeten om als winnaars alsnog bij de mars missie te zijn. Maar daar had toch niemand meer zin in, dus winnen in dit geval was meer verliezen. Beetje jammer dat het allemaal zo gelopen is. Een erg grote steek die het Kaj Munk College heeft laten vallen! Aan het einde van de middag had ik nog een afspraak met kapper Cor. Eindelijk dat lange haar er af. Annet mag het dan mooi vinden met de krullen, maar ik ben blij dat het er weer af is. In de stoel werd er nog op mijn werktelefoon gebeld. Die kon ik dis niet opnemen. Na de tweede keer dat er gebeld werd, toch maar even gevraagd of hij mijn telefoon aan wilde geven. Beken twee noodcalls te zijn over morgen. De beetting was morgenmiddag zo laag, dat het verzoek kwam of ik in geval van calamiteiten in de middag in zou willen grijpen. Ik ben de slechtste niet (nee echt niet!) dus gezegd dat dat goed was. Na Cor, met Colin naar mams. Lekker gegeten en gekletst en weer naar huis, De avond in. Onder andere de oude laptop van Colin van een nieuwe Windows voorzien. Deze keer W10. Kijken of dat een beetje wil werken.

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.