Toch nog even skien

Vanmorgen kon ik uitslapen. Annet ging weer heel vroeg naar haar moeder toe. Tot je uit bed gebeld wordt met de vraag of ze kibbeling mee zou nemen. Dat was wel lekker, dus meteen maar opgestaan en de tafel gedekt. Na het eten ging Annet met Merel naar de baby shower van Danique. Timo ging de wintersport video monteren en ik ging nog een uurtje skiën. Gisteren werd het wel erg druk op de piste, maar ik wist dat ik vandaag nog een middagje tijd had, dus lekker nog twee uurtjes wezen glijden. Toen begonnen mijn kniën echt te  protesteren, dus heb ik er maar weer een eind aan gebreid. Weer in Hillegom was Timo met de video klaar. Söll was wel een erg mooi gebied! Mijn skie prestaties zagen er wel beter uit dan het jaar evoor, maar ik zag heel erg het “hakken” om de bocht om te komen. Met een soort sprongetje in één keer van richting veranderen. Dat heb ik inmiddels wel afgeleerd. Frank van SnowPlanet, had me meteen al geleerd hoe ik netjes een bocht in kon zetten. Druk op de dalski om parallel aan de berg te gaan. Benen strekken om de druk er af te halen, waardoor je automagisch richitng dal draait en vervolgens druk op je nieuwe dalski om door te draaien, parallel aan de berg de andere kant op. Ondertussen was iemand bezig een nieuwe springschans te bouwen. Leuk om te zien. Ze scheppen gewoon wat sneeuw van over de piste en versamelen dat op één nieuwe plekje. Beetje aanstampen. Beetje water er overheen om het aan te laten vriezen en weer wat sneeuw. Een kwartier later heb je dan een nieuwe springbult gemaakt. Die moest kennelijk wel nog even inklinken, want de ski om hem te blokkeren, bleef er nog even voor liggen. Ondertussen ging de man een van de grotere schansen onder handen nemen. Je denk dat het gewoon een heuveltje met sneeuw is, maar er is nog best wat onderhoud nodig! Na de nasi, ben ik met Annet naar haar moeder gegaan om de avond te waken. We hebben Henk afgelost, die naar huis ging. Cors bleef nog even hangen. Tegen tien uur hebben we maar besloten weer op huis aan te gaan. Iedereen heeft inmiddels een goede nachtrust nodig en de kans bestaat dat er ieder moment gebeld gaat worden dat het afgelopen is.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.