Parijs hop-on hop-off

Vanmorgen eerst ontbeten in hey hier. Daarna weer de metro naar Republique genomen. Dat zijn we vervolgens op de tour bus gestapt. We begonnen daar met de rode tour. Bij de opera uitgestapt om rond te kijken. Het leek Colin leuk om binnen te kijken en dat bleek een hele goed idee. Wat een mooi gebouw! Terug naar de halte en verder met rood. Onze volgende stop was de Sacre Coeur. Door de straatjes, langs de balletje – balletje oplichters naar de voet van de trap gelopen en daar eerst iets te eten en te drinken gekocht. Vervolgens de trappen op gestrompeld. Je hebt dan wel een mooi uitzicht. Door “naar achteren” naar het kunstenaarsplein van montmartre. Daar hebben we nog een kop koffie, thee en cola gedronken alvorens we weer naar de bus zijn afgedaald. De rest van de rode route hebben we gewoon aangezien vanaf de bus. Toen overgestapt op de blauwe route. Die moesten we hebben om de boottocht kunnen doen. Bij het Louvre toch meten maar even uitgestapt. Dat wilden we eerst na de Boottocht doen, maar we stoppen voor de deur. Dus even kijken bij de glazen piramide. Er stond een indrukwekkende rij om naar binnen te komen. Dat was echter de verwachting en weer hadden sowieso geen plannen om het museum nu te bezoeken. Na een rondje weer op de bus naar halte 12, de boot. Lekker een uurtje over de Seine varen en de Notre Dame nog gezien. Na de boottocht was het inmiddels tijd om iets te eten en weer zijn neergeploft bij La Mascotte. Lekker gegeten en weer op de bus gestapt. Op het wisselpunt waren we. Of net op tijd voor de start van de laatste rode rit. Colin wilde graag Le Republique nog zien, dus dat ging goed. Daar waren de meeste activiteiten echter al weer afgelopen dus dan maar een kop thee en koffie halen. Bleek het op het terras “te laat” te zijn voor thee en koffie… Uhhh, sinds wanneer is dat aan tijd gebonden? Dan maar naar de BK voor de milkshake die Colin graag wilde. Daar hadden ze ook espresso en nog voor de helft van de prijs, dus win-win. Met de metro weer terug naar het hotel en afgepeigerd om bed geploft. De wekker gaat vroeg morgen.

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.