28-7 Sagrada Familia

Bijtijds opgestaan om naar Barcelona af te reizen. We hadden kaartjes voor de Sagrada Familia om half twee. Goed bijtijds een parkeergarage in de buurt gevonden en op pad gegaan. Bij de Sagrada Familia eerst de buitenkant maar weed eens bekeken en nog iets gedronken om de tijd vol te maken. Een kwartier van re voren zijn we vast de ingang voor E-tickets gaan zoeken, maar dat bleek inmiddels de gewone ingang te zijn. Gewoon kaartjes kopen aan de kassa lijkt er niet meer bij te zijn. We konden meteen naar binnen en één mocht doorlopen om de audio toer op te halen. Die bleek inmiddels ook in het Nederlands beschikbaar te zijn, wat dan wel weer zo fijn was. Nummer één was echter niet zo duidelijk en we begonnen binnen bij vier. Het wordt een mooi bouwwerk! En overal zit een verhaal of bedoeling achter. We hadden kaartjes voor de torens dus we gingen met de lift naar boven in een van de torens. Daar had je een mooi uitzicht over Barcelona. Wat dan minder was wad dat je over een soort stenen rug naar de andere toren moest. In die toren was het een afdaling van vierhonderd treden. Hoewel mooi, voegde die toren excursie niet zo heel vele toe. Te meer daar de hele kerk niet hoger mag worden dan Monjuich, is het uitzicht niet veel anders dan op andere hoge plekken in Barcelona. Beden nog even geboren van de binnen- en buitenkant en weer op pad naar de auto. Uiteraard eerst door het winkeltje waar ik dan nog een mooi shirtje gekocht heb. Heb werkt dus soms wel. Met de auto richting Placa del Rei waar het historisch museum van Barcelona zat. We liepen eerst fout, maar vonden het toch. In dat museum kon je ondergronds naar de oude fundamenten van het oude Barcio. Barcelona is ontstaan uit een nederzetting waar oude uitgestreden legionairs zich mochten vestigen na hun diensttijd. En daarna natuurlijk nog eeuwen strijd en verovering. Na het museum zijn we via een alternatieve route naar lloret de Mar gereden om te zien of we nog bij Helga konden eten. La Fusta was er nog en we hebben daar weer lekker gegeten. Dat was het dagje Barca. Truste!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.