30-7 Panta de Sau

Vanmorgen naar Panta de Sau vertrokken. Het stuwmeer met het verzonken dorpje. Het enige dat nog boven water steekt is de kerktoren. Vandaag stond het water erg hoog in het bekken. Echt alleen de punt van de toren was zichtbaar. Eerder hadden we nog een stuk van de toren zelf gezien, maar kennelijk was de aanvoer van water zo groot dat het bassin voor 90% gevuld was. Aldus de website. Gelukkig had Coen een opblaasbare kayak mee, dus deze keer konden we naar de toren toe. Het is al apart om een torenspits aan te raken, helemaal een die boven water uit steekt. De kayak had wel een eigen willetje. Rechtdoor varen bleek een uitdaging. Als je dan weer even op gang was, draaide hij weer door de wind en niets je weer corrigeren en opnieuw beginnen. Iedereen, op Colin na dan, heeft een rondje om de kerk gevaren. Aansluitend hebben we gezellig bij Vall Daro gegeten en hebben we op de camping nog even het zwembad bevuild met water uit het meer. En toen was het alweer uitrust tijd.

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.