8-8 De Spookvis…

Vanmorgen weer vroeg op. Gisteren hadden we Annet al per vandaag uitgeschreven en gevraagd of we om half acht de camping af mochten. Even snel nog wat dingen ingepakt en haar spullen voor achter in de auto vast daar gelegd. Colin wakker gemaakt en achter in de auto gelegd en op weg naar het vliegveld van Barcelona. Er was nog een aardig ongeluk gebeurd op de rondweg. In de file werden we aan alle kanten ingehaald door brandweerauto’s en niet veel veder stonden de restanten van een auto achterstevoren tegen de vangrail. Daarna ging het weer beter. We hadden geen informatie over waar we moesten wezen op het vliegveld, dus we hebben maar gegokt op T2 omdat T1 ook vracht was. Bij T2 bleek echter dat we toch T1 moesten hebben. De pendelbus bleek overvol dus ben ik maar weer de auto gaan halen. Voor de volgende pendelbus waren we al weer op weg. T1 bleek dus helemaal aan de andere kant van het vliegveld te liggen. Daar de auto weer op een vijftien minuten plek gezet en de terminal in. Vueling had hier een hele afdeling voor zichzelf, dus daar hebben we ons gemeld. Annet heeft hulp gevraagd bij inchecken en niet vele kater kon ze naar de paspoort controle. Daar hebben we afscheid genomen. Samen met Colin naar Port Vell om het aquarium weer eens te bezoeken. Bij een van de eerste bakken, verdween Colin opeens om een hoek en zei dat je deze tank bij drukte ook vanaf de andere kant kon zien. Dus wij inderdaad naar een zaaltje, waar je vanaf de achterkant in alle rust kon kijken. Dat gaf mijn het idee om met het lampje van mijn telefoon mijn gezicht te gaan beschijnen 🙂 Dat moest dan wel zichtbaar worden in het donker 🙂 Dus Colin naar de voorkant en toen ik het gedaan had, kwam hij bijna in zijn broek piesend weer terug lopen 🙂 Het was te zien 🙂 🙂 🙂 Na die lol verder de rest van alle bakken af gegaan. Ook twee keer onder de haaienbak door. Hij blijft fantastisch, maar toch… Als je er eenmaal in hebt gelegen… Het viel Colin wel opeens op dat er bij alle bordjes met “bewoners” van die tank, ook een bordje was met “diver” 🙂 Ze hebben gevoel voor humor. Nog even gekeken bij het voeren van de pinguins, maar dat was niet bijster spectaculair, dus we zijn ons zelf maar gaan voeren. Na nog een rondje “boven” zijn we naar de dierentuin gelopen. Daar waren we al een hele tijd niet meer geweest. Via de park-ingang naar binnen en niet de bokkenheuvel opgegaan. Zodra je iets boven straat niveau kwam, begon de zon en de hitte genadeloos toe te slaan. Dus bleven we het laag zoeken. Het dolfijnen verblijf was niet meer als dolfinarium actief leek het. Misschien dat ook hier de “uitbuiting” zijn grenzen gaat krijgen. Verder lekker langs alle dieren gewandeld. Leuk om hier dingen als Komodo varanen te zien en diverse soorten krokodillen. Verder nijlpaarden en een neushoorn. Allemaal dingen die we in Artis inmiddels niet meer hebben. Twee espresso’s voor mij en een grote Cola voor Colin later, zijn we maar weer naar de auto gegaan. We hadden genoeg gezien en kregen het een beetje warm. Onderweg naar de auto kwamen we weer langs het centraal station, waar een cache moest liggen. Colin mocht gewoon zitten, dus ik kon even gaan zoeken. Al snel vond ik Geoestacions: BCN Estació de França in een klein kokertje in de krul van een stalen draagbalk. Snel loggen en weer terug leggen. De lokale bewaker leek me door te hebben en er van te weten, want die grijnsde een beetje naar ons. Toen terug naar de auto en terug naar de camping. Colin was best moe, want die viel al snel in slaap. Op de camping nog even geplonst en als avondeten heb ik hamburgers gebakken. En nu gaan we lekker niets spannends meer doen vanavond. Misschien nog een potje Qwixxen, maar daar blijft het wel bij. Truste!

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.