Daarom…

Heb je nog vakantie, mag je toch nog vroeg op. Samen met Timo naar Bussum om de nieuwe auto van Luke en Danique op te halen. Die hebben zelf wel iets anders aan hun hoofd met Guus. We moesten nog even wachten tot de betaling gecontroleerd was maar toen kon het kenteken overgeschreven worden en kregen we de sleutels mee. In colonne weer richting Hillegom om onze dames op te halen. Die konden meteen van de gelegenheid gebruik maken Guus te zien. Vervolgens snel weer naar Hillegom om ons om te kleden voor de bruiloft van Nic en Stephan. We moesten bijtijds bij Witsand in Noorwijk aan zee zijn om nog wat boodschappen in te spreken. Toen alles compleet was kwam het bruidspaar aan. Op een rose scootertje. De plechtigheid was op het strand vlak voor Witsand. De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand had lekker weer om het allemaal te doen. Gelukkig waren en voor de Zwitserse Stephan best een boel mensen naar Noordwijk afgereisd om het huwelijk mee te maken. Alle getuigen mochten nog even vertellen waarom ze getuige waren. Ik was best trots op Annet dat ze als ex van Nic toch gewoon de uitnodigin om voor hem te getuigen aangenomen had. En haar waarom kwam eigenlijk neer op het feit dat ze samen gewoon altijd een goed leven hebben gehad, dus daarom… Het verhaal van het Zwitserse meisje dat voor Stephan getuigde was ook bijzonder. Als overtuigd niet-gelover in het huwelijk was ze wel verbaasd geweest over de vraag, maar haar navragen bij getrouwde vrienden had haar inzichten gegeven die haar konden laten getuigen. Alles bij elkaar was het om meerdere redenen een bijzondere ceremonie. Na de voltrekking konden we lekker wat drinken bij Witsand. We hadden tussendoor nog even de tijd, dus ik ben met Joep eerst nog even richting dorp gelopen om voor Joep wat inkopen te doen. Later nog een strandwandeling met Annet gemaakt en tegen etenstijd werden we weer verwacht voor een Beach-BBQ. Daar werd weer lekker van alles gegrild en rondgebracht. Ook waren daar de onvermijdelijke “sketches” van diverse mensen. Vanwege de aard van het huwelijk hadden die ook meestal een redelijk bijpassend thema. Tegen het geplande einde van de avond, hadden we het wel gezien en zijn we terug naar Hillegom gegaan. Het was al weer een lange dag voor ons geweest.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.