Meijendel

Vanmorgen eerst maar begonnen met de herinstallatie van de GroveWeatherPi software. Nu op een volledige versie van Raspbian. Die had ik vannacht nog even gedownload en geinstalleerd, want ik kon toch niet slapen. Terwijl dat lekker liep, zijn we richting Wassenaar gegaan om daar een leuke multi-cache te gaan lopen: Bierlap en Kijfhoek in Meijendel. Deze voert je, verrassend genoeg, door het natuurgebied Meijendel. [map style=”width:250px; height:200px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.pemoco.nl/blog/wp-content/uploads/BierlapEnKijfhoekInMeijendelGc3yvph.gpx”]. Na punt vijftien, hadden we alle vragen beantwoord en alle foto’s geplaatst. Maar bij de berekening van het eind-coordinaat bleek dat een van de antwoorden niet kon kloppen. Gelukkig was duidelijk welke en hadden we een controle getal. Dus aannemend dat de rest goed was, hebben we hetr foute getal uitgerekend en een eindpunt bepaald. Dat leek te kunnen kloppen, maar leek toch ook ergens in het bekende “middle of knowehere” te zijn. Op weg er naar toe, dook echter net op tijd een paadje op en het nulpunt was snel bereikt. Daar was het nog even zoeken, tot ik per ongeluk bovenop de cache stapte. Dat klonk niet meer als bosgrond! Snel ons merkteken achtergelaten en weer op pad naar het restaurant voor de lunch. Terug in Hillegom was de installatie van de GroveWeatherPi software,op het punt van de installatie waar het tot nu toe fout ging. Op hoop van zegen weer opgestart en afwachten maar… Toen even douchen en naar de moeder van Nic. Die viert vandaag haar verjaardag. We waren tegen het einde van de middag uitgenodigd om iets mee te eten. De verrassing voor oma Oosterveer was dat het eten geserveerd werd op de oude tuin van opa Oosterveer. Na zijn overlijden, heeft Theo het beheer van dat stukje grond op zich genomen en daar een hele biologische tuin opgezet. Het eten bestond uit diverse hapjes die allemaal van het landje kwamen. Op het vlees na uiteraard, want koeien houdt hij er niet 🙂 We hebben een hele gezelige avond daar doorgebracht en toen het donker begon te worden, hebben we de boel ingepakt en zijn we huiswaarts gegaan. Daar bleek het weerstation nog steeds tegen fouten aan te lopen 🙁 waar ik maar weer een bericht van op het forum heb gezet. We wachten het weer af…

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.