Weer aan het werk…

Vandaag zit het er dan toch echt op. De vakantie is nu echt over. Het gewone leven gaat weer beginnen. Aan de paalbergweg is alles gewoon onveranderd. Zelfs Douwe is weer terug van vakantie. Verder heb ik me het grootste deel van de dag bezig gehouden met het wegwerken van de grote hoeveelheid email die mij in de vier weken is toegestuurd. Eerst maar gesorteerd op afzender en de bekende nieuwsbrieven-mails naar de betreffende map gesleept. Dan heb je al een flink stuk te pakken. Vervolgens de incidenten die gespeeld hebben. Daar heb ik verder ook niet vele omkijken naar. Die zijn voor mij meer ter informatie dat het heeft plaatsgevonden. Vervolgens wat verzoeken tot afspraken van bijeenkomsten geaccepteerd en wat er dan over-blijft zijn de zaken waar je wel iets mee moet doen. En dan is het al weer zo maar tijd om naar huis te gaan. Gezellig naar mams. Die wil toch wel graag een andere auto. Deze Twingo wordt een beetje weerbarstig. Ze krijgt hem al een paar dagen niet gestart. Dat is al eerder gebeurd en toen kreeg ik hem zo aan de gang. Deze keer hoopte ze dat dat niet zou lukken 🙂 En in eerste instantie leek het daar ook op, maar na wat aandringen kwam het motortje toch spinnend tot leven. Kwestie van het gas wat dieper intrappen. Mams gaat nu iedere dag proberen 🙂 Vrijdag gaan we op pad voor een nieuwe. De Twingo’s hebben nu een leuke aanbieding, dus waarom niet! Na een lekkere bak nasi was het tijd om naar de halve maen te gaan voor de voorlichting over de komende verbouwing aan de flat. In september worden alle rookgasafvoerkanalen geschikt gemaakt voor HR-ketels. Mijn gloednieuwe ketel kan dus voor mij zo de schroot op. Gelukkig is er een compensatie regeling voor mensen met een relatief nieuwe ketel. Ik krijg tachtig procent van de aanschaf terug (als het goed is… Eerst zien…) Verder was het verhaal duidelijk. Twee dagen geen warm water uit de kraan en dan ben je vernieuwd. Nog even langs mams voor een bakkie en toen naar huis. Daar was ik al een poos niet geweest! Ik moest nog wel een paar keer heen en weer in alle vakantie bagage naar boven te krijgen en dat moest ook nog allemaal opgeruimd worden, maar toen kon ik dan eindelijk weer eens op mijn bank neer ploffen. Dan toch nog even snel iets met de GroveWeatherPi doen. Ik heb nu alles bij de hand wat ik nodig zou kunnen hebben. Ook de vorige fouten nog even, met het type van mijn Raspberry Pi op het forum gezet en we wachten het weer af. Bedtijd! Naar mijn lekkere waterbedje! Truste!

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.