Meteen naar Maastricht

Heerlijk geslapen! Ondanks dat ik meteen voor de stand-by dienst aan de beurt was, had ik daar nu even helemaal geen last van. Even snel gedoucht en toen naar de paalbergweg. Daar even een kop koffie genomen en door naar station Holendrecht. Vandaag was een Solarius studie dagje in Maastricht gepland. Onderweg in de trein nog wat in de mail geneusd en ondertussen een doe-het-zelf pagina op de site gemaakt. Daar een begin op gemaakt met de voortgang van het SDL weerstation. Verder een beetje bijgeslapen in de trein. Maastricht is het eindstation, dus geen gevaar op eindigen in Parijs of zo. Eerst even bijgepraat over alle vakanties en toen aan de slag met het doornemen van de vragen van het Solaris examen. Dat moeten we nog steeds een keer halen en de vorige pogin was niet echt succesvol. Dus moeten we wat beter voorbereiden. In de pauze even een rondje gelopen met wat collegas. Ik had niets bij me, dus zijn we even langs een SubWay gegaan. Daar was ik nog niet eerder geweest. Lekker je eigen broodje helemaal samenstellen. Het kan zo gezond als je wilt! Maar dus ook zo ongezond 🙂 Dus met een bruin broodje kip-teriyaki nog een rondje Maastricht gelopen. In de middag nog verder met de examentraining. De vragen hadden dubieuze antwoorden. Sommige waren we het niet mee eens. Sommigen waren aantoonbaar fout. Het Solaris boek gaf daar dan soecifiek toch een ander antwoord. Op die manier is het ook moeilijk een examen goed te maken. Toen de trein weer terug naar het Amstelstation genomen. Onderweg de ingescande rekening van mijn VR ketel ingediend bij de VVE. Vanwege de jonge leeftijd en de noodzaak tot vervanging naar HR, zou ik een flink deel vergoed moeten krijgen. Vanaf het Amstelstation de metro naar station Holendrecht en bij mijn werk, de auto weer opgehaald. Thuis een aangedragen oplossing voor het weerstation geprobeerd en na een aantal keer uren lang zitten wachten op een crashend systeem, was het nu in vijf minuten gepiept… Dat was een beetje een anti-climax. Toen moest ik nog even de module voor de bliksem print opnieuw installeren alvorens ik kon gaan testen. De eerste test ging meteen goed! Ik kreeg ten minste geen fouten, maar wel waardes voor temperatuur, windrichting, windsnelheid, blikseminslag, enz… Alles sensoren leken te werken en hun waardes aan de Raspberry Pi te voeren. Ook op het kleine oled-schermpje kwamen de waardes langs. Er zit dus schot in! Helaas zei er een uur later iets “krak” en zit ik weer met een onbekende foutmelding. Die heb ik dus maar weer op het forum gezet. We gaan het weer afwachten. De LiPo accu voor achter de zonnepanelen is ook binnen, dus dat gedeelte kan ik ook verder gaan bouwen. Het begint ergens op te lijken. Truste!

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.