Kids week…

Vanmorgen lekker zelf wakker geworden. De wekker stond laat om hier de hele dag te verslapen, maar voor die tijd lekker fris wakker geworden. Lekker bij mams ontbeten. We hoefden niet meer naar auto dealers, want ze heeft besloten om toch maar geen andere auto te kopen. Van de week kreeg ze hem weer niet gestart, nadat ik hem wel gestart kreeg, maar met andere schoenen lukte het wel. Daardoor bedien je kennelijk toch net op een iets andere manier. Sinds die schoenen gaat het eigenlijk prima en zag ze de noodzaak niet meer zo. En om dan alleen een andere te kopen omdat die in de aanbieding zijn… Dus ik kon meteen naar Snowplanet om weer een uurtje te oefenen. Leuk… Kids week… Een piste col met verklede kinderen en instructeurs 🙂 Van echt oefenen kwam hier veel, hoewel het ontwijken van kinderen een training op zich is. Na een uurtje gingen ze eten en had ik de piste nog een poosje voor mezelf. Inmiddels begonnen mijn knieën wel te protesteren, dus heb ik er maar weer een eind aan gebreid. Ik heb heel september nog toegang, dus ik kan me nog uitleven. Aansluitend een lekkere bak kibbeling in IJmuiden en weer richting huis. Tot ik me bedacht dat ik vlak bij de garage was En mijn remmen me toch niet lekker zaten. Na uitleg aan de balie kon ik meteen de sleutels inleveren en een kop koffie nemen. Ze gingen er direct mee aan de slag. Een half uurtje later was hij weer klaar. Het rubbertje van het klepje op de rembekrachtiging had verkeerd gezeten, waardoor dus het vacuum iedere keer wegliep. Zolang de motor liep, vulde die dat wel weer aan, maar zodra die uit ging, siste het vacuum snel weg. Het rubbertje zit weer goed en alles doet het weer als vanouds. Mocht hij nu toch weer kuren krijgen, moet het klepje vervangen worden. We wachten het af. Thuis weer verder met het SDL weerstation. Alle componenten die nu aangesloten zijn, zitten netjes met velcro on de kast gemonteerd. Dat is wel zo makkelijk als er nog dingen omgeplugd moeten worden. Ook heb ik een van de kabeltjes van de zonnepanelen losgesoldeerd en aan de kabeltjes van de accu gesoldeerd. Nu kan de accu netjes met het goede plugje op de print geplugd worden. De watchdog timer is ook aangesloten, hoewel daar nog één draadje van gesoldeerd moet worden op de power controller. Dat doe ik pas als alles voor de zonnepanelen ook in de box gemonteerd zit. Wel de boel nog even via de accu opgestart 🙂 Dat werkt allemaal. Nu de software nog. Geen idee wat daar mis mee is, maar dat zijn ze hopelijk bij SwitchDocLabs aan het bekijken. Het probleem staat ten minste nog op het forum. Nu een goede manier bedenken om de drie zonnepanelen stevig naast elkaar te monteren. Als avondeten een lekker mosterd soepje opgewarmd en na het inpakken van de weekend tas naar Hillegom afgereisd.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.