Dependency hell

Vanmorgen opgestaan na een rot nacht. De stand-by druk was weer hoog geweest, hoewel er geen enkele keer gebeld is. Gelukkig was het weer de laatste nacht en kan ik weer een poosje bijkomen. Aan de paalbergweg eerst maar even mijn treindeclaratie van vorige week ingediend. Dat moet ik niet vergeten,want morgen mag ik alweer met de trein. Dan heb ik wel mijn nieuwe noise-canceling hoofdtelefoon om lekker rustig te kunnen zitten 🙂 Ben benieuwd. Vervolgens aan de slag met FreeIpa… Eerst de documentatie in de goede volgorde gelegd en toen gestarnd op het feit dat er verder niets geïnstalleerd was… Dus eerst alle packages weer opzoeken en klaarzetten… En dat leek geen probleem te zijn, omdat er een fijn overzichtje in de documentatie stond, maar al snel zat ik in de Dependency hell. Elk programma dat geinstalleerd moet worden is weer afhankelijk van een aantal andere programma’s die geïnstalleerd moeten zijn, die weer afhankelijk zijn van weer een aantal andere programma’s die geïnstalleerd moeten zijn… En om het feest helemaal compleet te maken wat kippen en eieren in de vorm van twee programma’s waarvan een alleen geïnstalleerd kan worden als de andere al geïnstalleerd is… Grrrrrrr… Na het werk lekker naar mams. Colin zijn schoolboeken zijn ondertussen bij de buren van Monique afgeleverd, dus na de vakantie kan hij die daar ophalen. Thuis weer aan de slag met het SDL weerstation. SwitchDocLabs had op het forum nog wat gezet. Ik moest de software en drivers gewoon installeren op een sd kaartje in een Raspberry Pi 3 en dan dat kaartje in de Zero doen… Het klinkt voor mij erg onlogisch, omdat een Zero minder geheugen heeft als een drie, maar goed… We gaan het gewoon proberen. Ze schijnen het zelf voor een project op Curaçao niet anders te doen…

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.