Noise Canceling

Vandaag weer naar Apeldoorn om de volgende sprint te starten. Sprint: zie agile werken. Ik vind het nog steeds prettiger om eerst naar de Paalbergweg te rijden en daar de trein te pakken dan om direct vanaf huis te gaan. Qua tijd scheelt het eigenlijk niets, dus de volgende keer maar eens proberen. Op het perron kreeg ik nog omgeroepen dat de sprinter tien wagons had en of iedereen zich zo breed mogelijk over het perron wilde verspreiden… Ik stond er in mijn eentje, dus ben ik maar zo uitgestrekt mogelijk gaan liggen of zo… Onderweg lekker rustig kunnen zitten dank zij mijn nieuwe hoofdtelefoon met “Active Noise Canceling”. Dus geen gegrom, gezoem, gedreun, maar alleen nuttige geluiden. Op het perron functioneert de “talk through” optie erg goed. Hierdoor worden nog steeds alle storende factoren weggefilterd, maar komt de omroep installatie goed over alles heen. In Apeldoorn stond een andere bus op de plek waar ik de bus moest nemen. Dus maar aan de chauffeur gevraagd of hij bij de Fauststraat stopte. Zijn bevestigende antwoord liet hij nog even volgen “als u ten minste op de stop-knop gedrukt heeft” ?!?!? Humor! Hier? Hij groette nog wel grijnzend toen ik bij de Fauststraat uitstapte 🙂 Al snel was het tijd om de volgende sprint te starten. Deze keer was er weer best wat discussie over hoe we dingen op welke manier aan moesten gaan pakken. Deze aftrap duurde dan ook deze keer weer twee uur. Aansluitend snel naar de kantine om iets te eten. Na de lunch verder in de dependency hell afgedaald. Wat een ramp 🙁 Maar stapje voor stapje komen we ergens. Voor je het weet is het dan al weer de hoogste tijd om terug naar het westen te gaan. Waarom ik heen altijd anders gestuurd wordt als terug is me nog steeds een raadsel. Thuis was ook mijn fake tv binnen gevonden. Naast schakelklokken om de verlichting tijdens de vakantie aan en uit te laten gaan, is dit een kastje dat de licht straling van een televisie nabootst met ledjes. Dus als het duister wordt, begint dat ding te knipperen alsof er een televisie aan staat. Na vier of acht uur schakeld hij weer uit tot het weer opnieuw donker wordt de techniek staat voor niets. Verder om verder gegaan met de installatie van het SDL weerstation op de Raspberry Pi 3. Ik heb er nog steeds een hard hoofd in, maar als de leverancier zegt dat het zo moet werken, gaan er dat gewoon proberen. Nog even een flink stuk door de buurt gewandeld in een frisse neus te halen en om nog wat Pokémon te vangen is het weer bedtijd. Truste!

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.