Wunderground

Tja, het ochtendritueel wordt herhaald. Vandaag lekker vlot op gang gekomen en al vroeg aan de Paalbergweg. Ook de werkzaamheden zijn een herhaling van zetten. Wat het onderwerp betreft ten minste. FreeIpa… Als afwisseling nog een conference call over puppet, maar ook dat is niets nieuws 🙂 “Men” is niet blij met de manier waarop puppet op AIX bepaalde facts aanlevert. “Waarom we die zo noemen?” en of we dat “even kunnen aanpassen” om aan hun standaards te voldoen… Ehhhh… Nee… Wij noemen niets en we kunnen dat ook niet aanpassen. Dan het “verrassende” nieuws dat auto’s met slimme veiligheids-snufjes veel vaker bij ongelukken zijn betrokken. Vlak voor de vakantie heeft een kennis nog een aanrijding gehad met iemand. Die iemand wisselde gewoon van baan. Zijn excuus: “Dit is mijn auto niet. Mijn eigen auto waarschuwt altijd als ik niet opzij kan.”. Met al die snufjes leren we dus mensen om niet meer zelf op te letten. Ook op kantoor verder gespeeld met mijn nieuwe hoofdtelefoon. Dat ding kan met negen apparaten gepaird zijn en met twee tegelijk verbonden! Dus via de laptop naar Spotify luisteren en als er gebeld wordt, met een klopje op de oorschelp overschakelen naar het gesprek 🙂 En de Noise Canceling verbergt het geroezemoes. En na de zoveelste afhankelijkheid die opgelost moet worden is het weer tijd om naar huis te gaan. Toch even langs mams, want de auto had weer kuren. Het duurde inderdaad weer heel erg lang voordat het apparaat wilde starten. En dan start hij alsof er niets aan de hand is. Dus niet hortend en stotend op gang komen, maar in een keer vroem. Toen hij dan liep, heb ik hem meteen maar naar de garage gebracht. Hij was toch toe aan een beurt en een APK, dus dan kunnen ze meteen even naar dit vreemde startgedrag kijken. Gezien de leeftijd en het type, vermoedde de garage dat het om de vliegwiel sensor ging. Ze gaan er naar kijken… Ondertussen ook een berichtje van Annet dat ze na het zwemmen vanavond toch naar me toe kwam. In Spanje lijkt alles ook ingepakt en klaar voor vertrek. Diverse berichtjes van Colin en Monique over de mee te nemen spullen en de te ondernemen acties om de caravan goed achter te kunnen laten. En toen het stil werd, nam ik aan dat alles wel in orde was. Voor zover ik het begreep, slapen ze vanavond in een van de sta caravans van Riembau. Thuis weer verder met het SDL weerstation. Ik wilde toch de interne temperatuur en luchtvochtigheids sensor maar op het board solderen. Dat leek te moeten. Gelukkig zocht ik nog even precies op hoe het moest, want het type dat ik had, kon je gewoon met een grove kabeltje op de mux prikken 🙂 Scheelt weer solderen. Het geheel begint steeds meer vaste vorm aan te nemen. Na wat heen en weer geklik, heb ik de boel maar weer proberen op te starten. En tot mijn verbazing, kreeg ik geen foutmeldingen! In tegendeel zelfs, ik kreeg zinnige getallen! HET WERKT!!! In spanning een minuut of 10 gewacht, maar alles bleef draaien. Wel af en toe een vreemde foutmelding, maar daar kijken we nog wel naar. Na die tien minuten bleek ook de database iedere vijf minuten een regeltje er bij te krijgen. De gegevens worden dus netjes opgeslagen. Weer een poosje later, bleek dat het weerstation zijn gegevens ook doorpiepte naar Wundergroud! De naam van mijn weerstation is IBADHOEV14. De volgende stap is om het geheugen kaartje in de Raspberry Pi Zero te prikken en kijken of het daar ook op werkt. Volgens SwitchDocLabs moet het werken. Maar voorlopig laat ik dot even zo draaien! Even genieten alvorens ik me weer mogelijke problemen op de hals ga halen.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.