Hakke, hakke, pufpuf…

Vanmorgen lekker wakker geworden met Annet naast me. Die was gisteren na het zwemmen nog gekomen. Verder vandaag ook weer het standaard ochtendritueel. Aan de Paalbergweg weer verder gegaan met het FreeIpa verhaal. De enige optie is om maar te blijven installeren wat er gevraagd wordt en dan weer terug naar de vragende programma’s. In de pauze even naar de bouwmarkt om spullen te halen voor een frame voor de zonnepanelen. Dat wordt toch maar geen 3D geprint ding. Voor een paneel dat in de wind kan komen te hangen, lijkt een stevig aluminium frame toch betrouwbaarder dan een 3D print. Misschien heb ik het helemaal verkeerd, maar je moet doen wat je gevoel je ingeeft. Dus een aluminium U-profiel gekocht. Een speciaal PVC profiel om de randen van de panelen te beschermen tegen en te isoleren van het metaal. Een stuk tapeind om de twee profielen te fixeren op de boven- en onderkant van de panelen en een hand moertjes. Aan het einde van de werkdag naar de bar afgezakt om de laatste werkdag van Kees te vieren. De mazzelaar mag met pensioen! Die kan gaan genieten van zijn motortoertochtjes. En wij maar werken 🙁 Bij de borrel hebben we ons volgestopt met stukjes kaas, plakjes worst, rolletjes ham en bitterballen 🙂 En dan straks nog eten 🙁 Bij mams had ik niet veel trek meer. Dus bleef het daar bij de koffie en een stroopwafel. Thuis alle documentatie van het GroveWeatherPi bij elkaar in één map gedaan. Ook vast gekeken hoe het montage materiaal voor de zonnepanelen kan werken. Het station zelf loopt nog steeds. Hoewel er met enige regelmaat nog steeds een fout optreed, die er voor zorgt dat er nul data naar de database en WeatherUnderground gaat. De grafiek  is dan ook nogal hakkelig 🙁 Daar moet nog naar gekeken worden. Het station is dan ook nog lang net helemaal af. De zonnepanelen moeten dus nog, maar ook de elektronica voor de panelen en de interne temperatuur- en vochtsensor moeten nog aangesloten worden. Dan ook de bliksem detector nog in zijn torentje bouwen. Alles bij elkaar nog best wat te doen. Maar ik vind het jammer om de boel uit te zetten 🙂 Het gaat globaal lekker 🙂

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.