Zonne energie

En het is weer vrijdag. Naar mams gegaan en na het ontbijt haar auto bij de garage opgehaald. Die is voorzien van een nieuwe vliegwiel sensor en vier nieuwe banden. Dat naast de APK, zorgt ervoor dat het autootje er weer even tegenaan kan. Toen weer naar SnowPlanet voor een uurtje skiën. Het was nog steeds kids-week, dus het wemelde weer van verklede kinderen. Daardoor moest je toch weer opletten waar je gleed, want die kinderen letten nergens op. Die hanteren de piste-regels nog niet zo. Inmiddels wel zo ver dat ik op de laatste schans een sprongetje kan maken. Eerst gewoon er op en er weer af glijden, maar al snel met wat meer vliegsnelheid om natuurlijk meteen op je plaat te gaan bij het landen. En let wel… We hebben het over een centimeter of twintig loskomen he! En toch in staat zijn om te vallen. Na een paar keer kwam ik er wel achter dat mijn knieën niet zo blij waren met de landing. Na ruim anderhalf uur had ik het wel weer gezien en ben ik weer richting de kop van de haven in IJmuiden gegaan voor een bakje kibbeling. Op de terugweg de aluminium profielen geruild voor grotere. De zonnepanelen pasten er toch niet in zoals ik bedacht had. Met de grotere profielen ging het prima. Wat zagen en boren later, had ik een mooi frame met drie zonnepaneeltjes er in gemonteerd. Toen nog even wat draad aan de panelen gesoldeerd om de opgewekte stroom richting printplaat te kennen leiden en dat is ook weer klaar. De twee middelste tap-einden heb ik uit laten steken om het frame ook weer ergens aan te kunnen monteren. De panelen voor het raam en het plugje in de SunAir controller en het laad ledje ging direct aan. Dat werkt dus ook! Helaas steekt de stomme INA3221 fout nog steeds regelmatig de kop op. Op één draadje na, zit alles nu toch zoals het moet zitten. De rest van de avond tv gekeken tor Annet kwam. Morgen gaan we weer een stukje wandeling Westerborkpad doen. Dan vertrekken we vanaf mijn huis.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.