Cursus sterrenkunde

Opstaan en vanuit hilegom weer naar het werk. De vakantie is wel afgelopen, maar het lijkt er op dat nog niet iedereen meteen weer aan het werk is, want het was verdacht rustig op de weg. FreeIpa lijkt weer een sprongetje vooruit te maken. Gegoogled op waarom een bepaalde moduile niet wilde installeren, leverde een oplossing op. Er moest eerst iets anders gedaan worden. Waarom dat dan niet gewoon als melding komt, in plaats van gewoon “FAILED” is me dan wel weer een raadsel, maar ach, welkom in de wondere wereld van de automagisering. Maar “gelukkig” strandde alles na dat spongetje weer snel 🙁 Het volgende struikelblok manifesteerde zich al weer. In het Artis boekje werd de cursus sterrenkunde weer aangeboden. Ieder keer denk ik er over om die te gaan volgen. Nu dan maar echt eens doen! Vijf maandagen in november (oke, de vijfde in december). Na het werk weer naar mams, het restantje nasi opeten 🙂 Na het eten eerst nog even met een Pokémon Go raid meegedaan. In de app groep was een oproep om bij Zernikehof een rotsmonster te verslaan. Verslaan ging, maar vangen mislukte. Toen door naar René om zijn nieuwe computer verder in te richten. Dat ging allemaal redelijk voorspoedig. Zijn oude computer meegenomen om;te zien wat daar nog van te redden valt. Daarna snel naar huis, want Annet had laten weten nog naar me toe te komen. Het plan om het laatste draadje van het SDL weerstation op zijn plaats te solderen moet maar wachten tot morgen. Ik heb ondertussen ook ontdekt dat ik de hele set kan configureren zoals het moet komen, maar dan toch een externe voeding gebruiken voor stroom, zolang de zonnepanelen niet vol in de zon hangen. Dat gaat de accu nog niet lang volhouden vrees ik. Maar ook dat komt wel.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.