Schemaatje maken

Annet moest vanmorgen naar het Havengebouw. Ze had de tijd, dus ze ging nog even bij mij thuis werken voor ze echt naar haar werk moest. Ik ben maar vast wel naar mijn werk gegaan. Oké, de vakantie is nu echt afgelopen. Het verkeer is weer druk als vanouds! Er rijd nu twee maal zo veel rond als gisteren. Dat wordt weer beter anticiperen bij de afslagen en verkeerslichten 🙂 Aan de Paalbergweg bleek het ook weer wat drukker 🙁 Iemand had het kippenhok weer open laten staan! Één grote brij van herrie. De een wil met de ander praten over drie anderen heen 🙁 Gelukkig heb ik nu twee geluiddempende hoofdtelefoons 🙂 FreeIpa stond stil. Daar moet ik eerst voor in gesprek met iemand van T&A. Die komt donderdag langs. Dus verder maar wat in de bak met incidenten gegrut. Thuis maar eens een schema gemaakt om een beetje het overzicht te krijgen van wat er nu precies in die box met mijn SDL weerstation zit. En met name, wat met wat praat. Dat is het nadeel als je gewoon alles vanaf de instructies stekkertje voor stekkertje in elkaar steekt. Als je klaar bent, weet je eigenlijk niet precies wat je gedaan hebt. Vooral het verschil tussen I2C lijntjes, analoge lijntjes en digitale lijntjes is verwarrend. Voor elke verbinding wordt de zelfde standaard kabel gebruikt. Maar nu begint de brij van kabeltjes in ieder geval enigszins begrijpelijk te worden. Ik “denk” nu ook te “weten” dat de nog loshangende, optionele sensor, gewoon in de I2C hub geprikt kan worden. Daarmee zit hij op de “Bus0” waar hij op zou moeten… Ook mijn koffiemachine even gedemonteerd. Daaruit kwam koffie uit kieren waar dat niet uit hoorde te komen. Het door ragen van de buisjes was geen oplossing, dus maar aan de slag met de demontage handleiding. Alles is tegenwoordig te vinden op internet. Er leek niets echt stuk te zijn en de enige plek waar de lekkage zou kunnen zitten zag er op zich goed uit. Wel vuil, maar niet stuk. Dus alles even schoongemaakt en de pakkingen weer opnieuw geplaatst. Vervolgens alles weer in elkaar gezet “And Now We Wait”. De eerste kop kwam er in ieder geval probleemloos uit. Ik moest hem alleen wel weer even leren hoeveel hij in een mok moest doen. Verder het weerstation bij het raam gelegd en aangesloten op de sensoren buiten. De wind- en regenmeter zitten voorlopig met tie-wraps aan het balkon vast en de temperatuur en druk sensor hangt gewoon uit het raam, maar op een draadje na, zit alles nu globaal aangesloten zoals het zou moeten. We gaan zien wat het voor resultaat geeft 🙂 Verder nog een beetje televisie kijken en dan vroeg naar bed. Truste!

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.